Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-11-24

Kalendorius nuo kurio pakvimpa visi namai ir tas jaukumas belaukiant švenčių, rodos, visur!

                                                                                    

 Kokios žiemos šventės be imbierinių sausainių! Sausainių, kai visa šeima randa laiko kartu ilgiau pavaikščioti prekybos centre perkant ingredientus, maišyti tešlą, skambant skambiam juokui formuoti skirtingas formeles, kepti ir spalvingai dekoruoti. Sausainių, nuo kurių pakvimpa visi namai! Ir sausainių, kurie puikiai tinka skaniai skaičiuoti advento dienas. Prie kiekvieno jų dar galima prikabinti raštelį su smagiomis užduotimis, palinkėjimais ar tiesiog gražiais žiemiškais žodžiais. Jais galite puošti eglės šaką ar tiesiog eglutę. Tai taip paprasta, bet kartu stebuklinga!

 


INGREDIENTAI:


•    140 g sviesto;
•    2,5 - 3 šaukštai medaus;
•    2 šaukštai rudojo cukraus;
•    4 – 5  a.š. meduolių prieskonio mišinio;
•    1 kiaušinis;
•    žiupsnelis druskos;
•    1 a.š. kepimo miltelių;
•    2 puodeliai arba 450 – 500 ml miltų


 KAIP GAMINTI:


1.Sviestą, medų ir cukrų sudėkite į puodą ir ant mažos kaitros tirpinkite: kai sviestas jau pradeda tirpti, nukelkite nuo viryklės ir viską išsukite iki vientisos masės.
2.Suberkite prieskonius  ir gerai išmaišykite.
3.Įmuškite kiaušinį ir taip pat gerai išmaišykite.
4.Į miltus suberkite kepimo miltelius ir druską, viską gerai išmaišykite ir pamažu pradėkite berti į sviestinę masę. Viską išmaišykite, susukite tešlą į rutulį ir palikite 30 - 60 min. pastovėti šaldytuve.
5.Tešlą kočiokite ir formuokite sausainius. Jei juos kabinsite ant eglutės, naudosite dovanų pakavimui ar advento kalendoriaus gamybai, nepamirškite įbesti skylutes.
6.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Ištraukus iš orkaitės ir palikus juos atvėsti, jie dar sukietėja.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK