Vos du ingredientai ir šokoladinė laimė jau namuose! Taip,tai burnoje tirpstantys triufeliai, kuriuos pagaminti užtruksite vos kelias minutes – jie visai neįnoringi, beprotiškai skanūs ir kaskart pasipuošiantys vis kitais pagardais. O pagardus šie triufeliai mėgsta ir net labai – juos galima apvolioti kokoso drožlėse, smulkintuose riešutuose, kakavoje, šokolado drožlėse ir pabarstukuose, šaltyje džiovintose uogose, sezamo sėklose ar net cukraus pudroje. Ir dar. Jie gali būti puiki rankų darbo dovana – dailiai supakavus dėžutėje ar stikliame indelyje abejingų tikrai nepaliks.
INGREDIENTAI:
•200 g juodojo šokolado;
•200 ml riebios grietinėlės;
•Mėgstami pabarstukai: nesaldi ar saldi kakava, kokoso drožlės, šokolado drožlės, smulkinti riešutai ir t.t.
KAIP GAMINTI:
1.Į puodą supilame grietinėlę ir lengvai ją pašildome.
2.Į puodą, kuriame yra grietinėlė, sudedame šokoladą ir maišome, kol jis ištirpsta ir masė sutirštėja.
3.Paruoštą masę dedame į šaldytuvą ir paliekame kelioms valandoms arba pernakt, kad masė sukietėtų.
4.Iš sukietėjusiops masės formuojame norimo dydžio triufelius ir juos apvoliojame pasirinktuose pagarduose. Triufelius geriausia laikyti šaldytuve, kad jie išliktų kieti.