Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-03-05
Ypatingai lengvai paruošiami grietiniečiai, kurie tikrai sužavės visą šeimą - desertas jaukiam savaitgaliui.
Turiu skanų planą savaitgaliui – kepame grietiniečius! Tai tradiciniai ukrainietiški pyragaičiai, kuriuos tikrai labai paprasta pagaminti ir savo namų virtuvėje – vos iš kelių neįmantrių ingredientų, lengvai saldūs, traškūs išorėje ir minkšti viduje, su naminės varškės įdaru bei cukraus pudra – tokie, kuriuos pamilti galima akimirksiu. Šiuos pyragaičius gaminti labai mėgo mano močiutė - bent kartą per mėnesį jos namai kvepėdavo būtent jais - nostalgiški, jaukūs ir šiomis aplinkybėmis dar skanesni bei dar ypatingesni.
INGREDIENTAI:
Tešlai:
• 100 g minkšto sviesto;
• 80 g cukraus;
• 1 kiaušinis;
• 100 g grietinės (30% riebumo);
• 300 g miltų;
• 1 arb. š. kepimo miltelių.
Įdarui:
• 200 g birios varškės;
• Keli arb. š. cukraus;
• 1 kiaušinis.
KAIP GAMINTI:
1. Į dubenį dedame sviestą ir beriame cukrų – išsukame iki vientisos masės.
2. Įmušame kiaušinį, dedame grietinę ir išmaišome. Beriame miltus bei kepimo miltelius – išmaišome ir pradedame minkyti tešlą – tešla turi gautis minkšta. Paliekame ją 15 – 20 minučių šaldytuve.
3. Pasiruošiame įdarą – varškę sumaišome su kiaušiniu ir cukrumi.
4. Tešlą iškočiojame iki maždaug pusės centrimetro storio. Naudodami stiklinę ar taurę suformuojame apskritimus. Į apskritimų vidų dedame po šaukštelį varškės įdaro, perlenkiame perpus ir lengvai užspaudžiame šakute.
5. Paruoštus grietiniečius aptepame plaktu kiaušiniu ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol dailiai paruduos. Pagardiname cukraus pudra ir skanaujame.