Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-11-10

Paprastai paruošiami, bet nepaprastai žavūs kakaviniai keksiukai - meškiukai - ne tik vaikams. 

                                                                

  Žaismingi, labai kakaviniai, lengvai saldūs, jaukiai kvepiantys meduoliais ir vanile – susipažinkite, tai nepaprastai žavūs kakaviniai keksiukai – meškiukai! Šie keksiukai tikrai nepaliks abejingų, pažadu, tiek maži, tiek dideli smaguriai mielai pakartos dar ir dar kartą. Juk šokolado niekada nebūna per daug. Ir pagaminti juos išties labai paprasta – kelios minutės virtuvėje ir žaisminga keksiukų magija jau vyksta.
  P.S. Lidl šią savaitę prasidėjo viena mano mėgstamiausių “Belbake” savaičių, kurioje karaliauja itin gausus asortimentas kepiniams – nuo vanilės ekstrakto iki pačių įvairiausių pabarstukų, nuo kepinių šokolado iki jau paruoštų mišinių sausainiams, nuo želatino lapelių iki maistinių dažų. Šią savaitę galima atrasti visko, ko prireiks ne tik jaukiems savaitgalio, bet ir artėjančių švenčių kepiniams. O dabar metas saldiems atradimams su Belbake ir keksiukais - meškiukais! 
 
 
 
 
INGREDIENTAI:
 
1 ¼  puodelio miltų;
½ puodelio rudojo cukraus;
½ puodelio “Belbake” kakavos miltelių;
1 arb. š. “Belbake” vanilinio cukraus;
1 arb. š. “Belbake” kepimo miltelių;
1 arb. š. “Belbake” prieskonių mišinio meduoliams; 
Keli lašeliai “Belbake” natūralaus burbono vanilės ekstrakto; 
2 kiaušiniai;
1 /2 puodelio pieno;
Šiek tiek “Belbake” lipnumą mažinančio purškalo skardoms arba gabalėlis sviesto; 
100 g “Belbake” kepinių šokolado; 
Geras žiupsnis “Belbake” pasirinktų šokoladinių pabarstukų; 
Keli karameliniai saldainiai;
Kelios cukraus akytės. 
 
 
 
 
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Į dubenį beriame miltus, rudąjį cukrų, kakavos miltelius, vanilinį cukrų, kepimo miltelius bei prieskonių mišinį meduoliams. Išmaišome.
2.Įlašiname kelis lašelius vanilės ekstrakto,mušame kiaušinius, pilame pieną ir viską išmaišome iki vientisos tešlos. Tešla turi būti vidutinio tirštumo – jei reikia, įpilame dar šiek tiek pieno. 
3.Keksiukų kepimo skardą išpurškiame lipnumą mažinančiu purškalu arba ištepame sviestu. Sudedame iki pusės tešlą. Ir kepame keksiukus 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių. Paliekame keksiukus atvėsti. 
4.Kol keksiukai vėsta, paruošiame šokoladinį glajų – vandens vonelėje ištirpdome kepinių šokoladą su nedideliu gabalėliu sviesto. Paruoštu glajumi ištepame keksiukus. 
5.Keksiukus gausiai apibarstome pabarstukais, papuošiame karameliniais saldainiais ir cukraus akytėmis, kad gautųsi žaismingi meškučiai. 
 
 
Reklama | LIDL 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK