Dievinu, kai namai pakvimpa kepiniais – šį kartą nepaprastai jaukiais, lengvai saldžiais, minkštučiais bei tikrai labiai avietiniais keksiukais, kuriuos kepėme drauge su Adele. O kol mes laiką leidome miltų debesyse, mūsų geriausias namų draugas ECOVACS X2 COMBO namų robotas siurbė bei plovė visas grindis - geriau nebūna! Vis dar nuoširdžiai negaliu juo atsidžiaugti, nes jis ne tik turi universalaus valymo galimybę, yra itin galingas bei itin išmanus, bet ir be petraukos gali darbuotis net iki 210 minučių. Puikiai išvalo visus kampelius, plauna bei siurba ne tik grindis, bet ir kilimą, surenka visus mūsų augintinio plaukus ir pats savaime išsivalo. Lengva pamiršti, ką reiškia pačiai siurbti bei plauti grindis kiekvieną dieną! O dabar metas kepiniams, nes jiems laiko tikrai daugiau atsirado.
⠀
INGREDIENTAI:
•3 puodeliai miltų;
•½ puodelio cukraus;
•1 arb. š. kepimo miltelių;
•1 puodelis pieno;
•¼ puodelio alyvuogių aliejaus arba ištirpinto sviesto;
•Šiek tiek citrinos sulčių;
•Šiek tiek citrinos žievelių;
•200 – 250 g šviežių arba šaldytų aviečių;
•¼ puodelio miltų;
•3 arb. š. rudojo cukraus;
•Šiek tiek lydyto sviesto
⠀
KAIP GAMINTI:
1.Pirmiausia, galime pasigaminti trupinius – dubenyje sumaišome ¼ puodelio miltų; rudojo cukraus bei šiek tiek lydyto sviesto. Geriausia, išminkyti rankomis, kad gautųsi trupiniai.
2.Į dubenį beriame miltus, cukrų, kepimo miltelius, pilame pieną, alyvuogių aliejų arba lydytą sviestą, citrinos sultis bei įtarkuojame šviežios citrinos žievelių. Viską išmaišome.
3.Suberiame avietes ir lengvai išmaišome.
4.Paruoštą tešlą dedame į keksiukų formeles ir gausiai apibarstome trupiniais.
5.Paruoštus keksiukus kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
Reklama | Ecovacs