Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-09-08

Labai skani ir labai greita idėja, kai norisi saldumyno čia ir dabar.

                                                                       

 Kartais tikrai būna akimirkų, kai staiga iš niekur noro imi ir užsinori kažko labai labai saldaus. Ir kaip tyčia tokiomis akimirkomis namuose saldžių produktų pasirinkimas nebūna pats didžiausias – nerasi nei sausainių, nei pyragėlių, nei likusio šokolado gabalėlio ar mėgstamų ledų. Bet jei yra kondensuoto pieno, žinai, kad bus gerai! Šį kartą tokiai akimirkai puikiai tiko trapučiai, maskarponės sūris ir kondensuotas pienas. Visiška improvizacija, netikėtas derinys, bet rezultatas tikrai puikus!

 


INGREDIENTAI:


• Mėgstami trapučiai (turėjau grikių trapučių);
• Indelis kondensuoto pieno;
• 250 g maskarponės sūrio;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Nemaža sauja mėgstamų uogų (rinkausi avietes).


KAIP GAMINTI:


1. Kondensuotą pieną, maskarponę ir šlakelį citrinos sulčių sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite gaivesnio deserto – naudokite mažiau kondensuoto pieno.
2. Trapučius sutrupinkite į indelius, kartu suberkite ir dalį uogų. Supilkite paruoštą kondensuoto pieno ir maskarponės masę.
3. Ant viršaus užberkite dar šiek tiek trapučių ir uogų. Palikite kokias 20 – 30 min. pastovėti šaldytuve.
4. Prieš skanaudami – desertą išsimaišykite.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK