Garnyras    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-02-05

Puikaus skonio ir aromato bulvės tokios traškios išorėje, ir tokios minkštos viduje :)

                                                                                   

   Turbūt bulvės yra vienas geriausių garnyrų. Man tai jau tikrai. Kad ir kaip stengiuosi valgyti kuo daugiau kitų daržovių, tačiau be bulvių niekaip. Šios lengvai traiškytos bulvės patiko dėl savo gana paprasto paruošimo, bet įdomaus pateikimo ir skonio: viršus toks traškus, lengvai apskrūdęs, o vidus minkštas. Ir šviežių rozmarinų aromatas taip maloniai nosį pakutena. :)

 


INGREDIENTAI:


•   Bulvės (geriau vienodo dydžio, bet jei tokių maišiuke nerasite, tik ir įvairios);
•    Kelios skiltelės česnako;
•    Šakelė šviežio rozmarino;
•    Žiupsnelis druskos;
•    Žiupsnelis juodųjų pipiriukų;
•    Alyvuogių aliejus.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves nuskuskite, sudėkite į pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 10 minučių.
2.Nupilkite vandenį. Bulves sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 30 - 35 min.
3.Kai bulvės bus lengvai apkepusios, bulvių grūstuku jas lengvai paspauskite, patrėkškite, bet ne per daug, švelniai :)
4.Česnako skilteles galite supjaustyti arba tiesiog lengvai patraiškyti. Suberkite jas į kepimo indą su bulvėmis.
5.Bulves gausiau apibarstykite šviežiais rozmarinais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir dar apie 25 minutes apkepkite orkaitėje. Jei norite dar traškesnio bulvių efekto, galite įjungti ir grilio režimą kepimo pabaigoje :)

 

            

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK