Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-02-12

Lengvai pagaminamas vegetariškas karis, kuris pradžiugins visus pietautojus išskirtiniu skoniu.

                                                                                 


 Kartais jaukius tingius sekmadienius su knyga rankose mėgstu iškeisti į ilgus pasivaikščiojimus gamtoje, kartais į triukšmingus pasisėdėjimus su draugais mieste ar iškart į du kino filmo seansus su didžiausiu popkornų rinkiniu. O kartais tiesiog smagu pasisukioti virtuvėje, pasinerti į prieskonių debesis ir pažinti naujus skonius. Lengvus ir subtilius. Šis kokoso pienu kvepiantis karis yra vienas tokių kitokių neragautų patiekalų. Paruošti jam prireikia vos gerų 20 minučių, o tarpusavyje lengvai susidraugaujantys ingredientai pradžiugina išskirtiniu skoniu.

 


INGREDIENTAI:


•    ½ puodelio mėgstamų ryžių;
•    1 puodelis virtų pupelių;
•    1  - 2 morkos;
•    1 saldžioji paprika;
•    Sauja pievagrybių;
•    Gabalėlis ghi ar paprasto sviesto;
•    Žiupsnis druskos;
•   Žiupsnis azijietiškų prieskonių (česnakas, kalendra, citrinžolė, imbieras, ožragė, ciberžolė, kmynai);
•    200 ml kokoso pieno;
•    Kelios šakelės šviežių petražolių.


KAIP GAMINTI:


1.Virkite ryžius taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Kol verda ryžiai, paruoškite gardųjį karį.
2.Morkas bei papriką supjaustykite nedideliais kubeliais, pievagrybius – griežinėliais.
3.Įkaitinkite gilesnę keptuvę, dėkite sviestą ir suberkite daržoves bei grybus. Pagardinkite druska, prieskoniais ir lengvai apkepkite.
4.Į keptuvę suberkite virtas pupeles ir supilkite kokoso pieną. Sumažinkite kaitrą ir kartas nuo karto pamaišydami troškinkite apie 15 min., kol visi skoniai susidraugaus tarpusavyje ir dalis kokoso pieno išgaruos.
5.Į lėkštes dėkite ryžius, pilkite karį ir apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK