Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-11-26

Soti, lengvai paruošiama ir labai skani bulvių bei silkės mišrainė šventiniam stalui.

                                                         

 Silkės mišrainė su bulvėmis, marinuotais agurkėliais, kiaušiniais ir svogūnais yra dar vienas nostalgiškas patiekalas, kuris savyje talpina tiek daug šventinių akimirkų. Tai patiekalas, kurį kasmet mūsų šeimoje gamindavo tėtis ir gamina iki šiol - bulvių ir silkės mišrainė vis dar be konkurencijos viena populiariausių! Soti, maistinga, kreminė ir labai paprastai paruošiama. P.S.Tėti, nepyk, bet majonezo padažą šiek tiek pakeičiau - garstyčios, pasirodo, tinka tobulai!
 Šiai mišrainei renkamės "Santa Bremor" tradicinę olandišką silkę Maties, kuri yra mažai sūdyta, be konservantų ir jau paruošta vartojimui. O dabar laikas receptui, kurį tikrai būtina išbandyti šioms Kalėdoms - pažadu, labai patiks!

 

 



INGREDIENTAI:


•"Santa Bremor" "Maties" olandiška silkė;
•Kelios virtos su lupenomis bulvės;
•Keli marinuoti agurkėliai;
•3 - 4 kiaušiniai;
•1 mėlynasis svogūnas;
•Ryšulėlis šviežių svogūnų laiškų;
•Keli valg. š. majonezo;
•Keli arb. š. grietinės arba natūralaus jogurto;
•Keli arb. š. garstyčių;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų.


KAIP GAMINTI:


1.Paruošiame padažą - sumaišome majonezą, grietinę ir garstyčias.
2.Bulves nulupame ir supjaustome kubeliais. Dedame jas į indą. Jei salotas sluoksniuosime - į vidurį įstatome indelį su paruoštu padažu.
2.Tuomet dedame smulkiai pjaustytus kiaušinius, marinuotus agurkėlius, mėlynąjį svogūną, svogūnų laiškus bei silkę. Pagardiname viską druską ir juodaisiais pipirais.

 

 

Reklama | Santa Bremor

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK