Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-12-10

Nepaprastai gardus šventinis nesaldus pyragas, kuris skanus tiek ką tik iškeptas, tiek jau atvėsęs.

                                                               

 Nesaldus pyragas šventiniam Kalėdų stalui - sotus, skanus ir labai lengvai paruošiamas. Tai dar vienas tų nostalgiškų patiekalų, kuris akimirksniu nukelia į vaikystės prisiminimus - kiek pakeistas, palengvintas su sluoksniuota tešla, pagardintas stintenių ikrų užtepėle, pikantiškesnis, gausesnis sūrio, bet lygiai toks pats nepaprastas! Šiam pyragui išskirtinumo suteikia "Santa Bremor" stintenių ikrų užtepėlė - jų yra kelių skonių, tad kaskart galima rinktis vis kitą!

 


INGREDIENTAI:


•180 g "Santa Bremor" stintenių ikrų užtepėlė su lašiša;
•Kelios didesnės bulvės;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•270 g šviežios sluoksniuotos tešlos;
•1 - 2 kiaušiniai;
•200 ml neriebios grietinėlės;
•200 g tarkuoto sūrio;
•100 g rūkytos lašišos.

KAIP GAMINTI:


1.Bulves išverdame su lupenomis ir atvėsiname. Nulupame jas, supjaustome kubeliais bei pagardiname druska ir juodaisiais pipirais.
2.Kepimo indą ištepame riebalais ir dedame sluoksniuotą tešlą. Paspaudžiame visus kraštelius, kad tešla dengtų indo šonus.
3.Į kepimo indą beriame bulves, dedame lašišos gabalėlis bei stintenių ikrų užtepėlę.Pabarstome dalimi sūrio.
4.Inde išplakame kiaušinį kartu su grietinėle. Plakinį pilame ant pyrago. Užbarstome likusiu sūriu.
5. Kepame pyragą 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekiame ką tik iškeptą arba jau atvėsusį.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK