Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-12-16

Lengvai paruošiamas, puikiai atrodantis ir labai skanus desertas žiemos šventėms.

                                                            

 Vienas skaniausių desertų žiemos šventėms? Dviejų sluoksnių baltojo šokolado panakota! Tai desertas, kuris ne tik išraiškingai atrodo, yra begalo skanus, bet ir labai paprastai bei greitai paruošiamas –  pažadu, jį pamilti tikrai lengva!
 Šventiniam desertui reikia ir šventinių puodelių - nuo šiandien LIDL parduotuvėse pradėjo karaliauti išskirtinės virtuvės prekės, tarp kurių yra ne tik spalvingų trintuvų, bambukinių lentelių, pieno putų plakiklių, bet ir skirtingo dydžio karščiui atsparių taurių. Šios taurės gali tapti ne tik puikia kalėdine dovana, bet ir šventinio stalo akcentu, kuriame įsitaiso gardžiausias panakotos desertas!

 

 

 


INGREDIENTAI:


•500 ml aviečių  žėlės;
•450 ml 35 proc riebumo grietinėlės;
•1 arb. š. cukraus;
•80 g baltojo šokolado;
•3 arb. š. želatinos;
• 150 g natūralaus jogurto.

 

 

 

 


KAIP GAMINTI:


1.Paruošiame želė kaip nurodyta ant pakuotės.
2.Stiklinius puodelius paguldome gulščiau į keksiukų formeles, kad laikytųsi. Supilame paruoštą žėlę ir dedame į šaldiklį sustingti.
3.Į puodą supilame grietinėlę, cukrų bei šokoladą. Dedame ant vidutinės kaitros viryklės ir maišome, kol ištirpsta.
4.Nedideliame kiekyje karšto vandens išmaišome želatiną ir supilame į grietinėlę. Paliekame atvėsti. Vėliau atsargiai įmaišome jogurtą.
5.Kai žėlė sluoksnis sustingsta, supilame panakotą ir dedame dar valandai kitai į šaldytuvą.
6.Papuošiame desertą mėgstamais pagardais ir patiekiame.

 

 

Reklama | LIDL

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK