Keksiukai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-09-01

Tikriems smaližiams ir kakavos mylėtojams, labai jau kakaviniai ir labai jau gardūs keksiukai.

                                                                     

 Visada šiek tiek gaila prabėgusios vasaros. Vasaros, kuri dovanojo tiek daug emocijų, saulėtų dienų, strazdanų ant veido, kalno vanilinių ledų ir pilnų saujų uogų. Rodos, kiekviena jos diena buvo ypatinga, pasipuošusi vaivorykštės spalvomis bei saulės zuikiais. Ir šioji buvo ne mažiau nuostabi nei jau praėjusios. Gaudžiau bangas jūroje, braidžiojau po rasotas pievas, iškylavau gamtos prieglobstyje, dalyvavau muzikos festivalyje, keliavau ir kolekcionavau nuostabias akimirkas… Tiek daug nuveikta ir kartu tiek dar nespėta. Net nepastebėjau, kaip atėjo rugsėjis! Ruduo, kuris tik man panorėjus, gali tapti ne mažiau įdomus, įsimintinas ir visai nevėjuotas. Su saldžiais salžiais kakaviniais keksiukais, gardžia mėtų arbata ir naujais planais. Viskas priklauso nuo mūsų. Mūsų norų, tikslų, siekių. Ir visai nebaisu, kad  greitai jau atvės ir vasarinės suknelės pasislėps giliai spintoje, dažniau keiksime save, kad pamiršome pasiimti skėtį ar apsiauti geltonus botus eidami į miestą, o vakarais mieliau rinksimės šiltus namus ir tikrą draugiją. Kiekvienas metų laikas žavus, tik reikia priminti tą žavesį. Tad tariu labas rudeniui!

 


INGREDIENTAI:


•    4 a. š. nesaldžios kakavos;
•    4 a.š. karšto vandens;
•    120 - 140 g minkšto sviesto;
•    150 ml cukraus;
•    200 ml miltų;
•    3 kiaušiniai;
•    1 a.š. kepimo miltelių;
•    Keli gabalėliai baltojo šokolado;
•    Trešnės ar kitos mėgstamos uogos.


KAIP GAMINTI:


1.Keksiukų formeles ištepkite sviestu.
2.Kakavą sumaišykite su karštu vandeniu, kad gautųsi vientisa masė. Leiskite atvėsti.
3.Į tešlos gaminimo indą suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius, sudėkite sviesto gabalėlius ir supilkite kakavą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
4.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
5.Į keksiukų formeles sudėkite tešlą ir kepkite apie 15 min.
6.Šokoladą išlydikite vandens vonelėje ir juo aptepkite iškeptus keksiukus.
7.Papuoškite trešnėmis ar kitomis mėgstamomis uogomis ir skanaukite. Gardu net su ledais :)

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK