Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2020-07-30

Ypatigai paprastai paruošiami ir nepaprastai gardūs vafliai ryto ar vakaro šeimos desertui.

                                                                       

 Traškūs vafliai vėlyviems pusryčiams? O gal saldžiai pietų akimirkai su kava? Romatinei iškylai gamtoje ar mieste? Taip! Mes sakome tūkstantį taip – vienas paprastas receptas, o skanių akimirkų tikrai ne viena. Šie vafliai puikiai tinka su įvairiais pagardais – su pačiomis įvairiausiomis uogomis ir vaisiais, su ledais ir grietinėle, su jogurtu ir net karštu šokoladu. O neįdėjus cukraus, pavyks ir nealdūs bei tikrai traškūs vafliai kurie taip tinka su be lukšto virtu kiaušiniu, lašiša, kumpiu ar tiesiog mocarela. Kiekvieną kartą vis kitaip!

 


INGREDIENTAI:


•2 kiaušiniai;
•2 valg. š. cukraus;
•1 arb. š. vanilinio cukraus;
•150 g miltų;
•1 arb. š. kepimo miltelių;
•80 g lydyto sviesto;
•100 ml pieno.

 

KAIP GAMINTI:


1.Atskirkite trynius nuo baltymų.
2.Išplakite trynius su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Supilkite pieną, lydytą sviestą ir dar šiek tiek viską paplakite.
3.Suberkite miltus bei kepimo miltelius ir atsargiai išmaišykite tešlą. Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir lėtai įmaišykite į tešlą. Tešla turi gautis tiršta.
4.Iš paruoštos tešlos kepkite vaflius vaflių kepimo formoje.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK