Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-01-25

Saldu ir be cukraus: šį kartą su medumi ir dalutėmis.

                                                                                       

 Kartais prireikia vos kelių minučių, kad ankstyvi pusryčiai priverstų šiek tiek stabtelėti ir pasimėgauti rytu, kad nudžiugintų ir nustebintų, kad suteiktų jėgų ir palepintų. Ir visada tam puikiai tinka naminė granola, kuriai tereikia keletos minučių vakare. Vos tiek, kad rytas taptų ypatingas – kvepiantis kokosu ir cinamonu, medumi ir datulėmis.

 


INGREDIENTAI:


•    2 puodeliai avižinių dribsnių;
•    ¼ puodelio sezamo sėklų;
•    ½ - puodelis kokoso drožlių;
•    Sauja smukintų anakardžio riešutų;
•    Sauja smulkintų datulių;
•    2 arb. š. cinamono;
•    2 valg. š. kokoso aliejaus;
•    2 – 4 valg. š. skysto medaus.


KAIP GAMINTI:


1.Avižinius dribsnius sumaišykite su sezamo sėklomis, kokoso drožlėmis, smulkintais anakardžio riešutais, datulėmis ir cinamonu.
2.Kokoso aliejų ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Jei medus kietas – taip pat ir jį ištirpinkite.
3.Sumaišykite birius produktus su kokoso aliejumi bei medumi.
4.Viską pilkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepkite iki 180 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30 min. Kartas nuo karto vis permaišykite. Atidžiai stebėkite, kad granola nesudegtų.

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK