Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-09-22

Rudeniu kvepiantis desertas - jaukiems rytams ir vakarams namuose.

                                                                          

 

 Rudenį, kai savaitgalio rytais lyja lietus ir norisi įsisukti į pledą, kai pintinėse karaliauja obuoliai, o namai pakvimpa cinamonu, žinai, kad bus labai skanu ir jauku. Ir, rodos, smulkmena, bet kiek joje  telpa džiaugsmo ir reikalų visiems šeimos nariams – kas maišo tešlą, o kas rūpinasi obuoliais, kas kepa ir skuba ragauti.

 


Cinamonu kvepiantys vafliai:


INGREDIENTAI:


•1 kiaušinis;
•Gabalėlis sviesto;
•1 puodelis pieno;
•¼ puodelio rudojo cukraus;
•1 ½ puodelio miltų;
•1 arb. š. kepimo miltelių;
•Geras žiupsnis cinamono.


KAIP GAMINTI:


1.Sviestą išlydykite, kiaušinį išplakite.
2.Į plaktą kiaušinį supilkite lydytą sviestą, pieną, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų bei cinamoną. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
3.Kepkite norimo dydžio bei formos vaflius.


Karamelizuoti obuoliai:


INGREDIENTAI:


•Keli obuoliai;
•Gabalėlis sviesto;
•Keli valg. š. rudojo cukraus.


KAIP GAMINTI:


1.Obuolius supjaustykite skiltelėmis ar norimo dydžio gabalėliais.
2.Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų, obuolius ir viską ant mažos kaitros kelias minutes nuolat vartant karamelizuokite. Patiekite su vafliais. Ir ledais!

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK