Kiekvienas mano vaikystės ruduo kvepėdavo obuoliais, dažniausiai senelio skintais ir močiutės keptais orkaitėje, su žiupsniu cinamonu, vanile, o kartais taip lauktais ledais. Ir dabar jis kvepia taip pat. Obuoliais. Tais pačiais senelio augintais ir vis dar jo skintais. Tik jau mano keptais orkaitėje, kiek mandresniais ir įdarytais rikota – saldžiai jaukus rudens desertas.
INGREDIENTAI:
•6 didesni obuoliai;
•1 kiaušinis;
•250 g rikotos ar kito mėgstamo kreminio sūrio;
•Keli šaukštai cukraus;
•Žiupsnis cinamono.
KAIP GAMINTI:
1.Obuolių vidų išskobkite.
2.Kiaušinį išplakite ir sumaišykite su rikota ar kitu kreminiu sūriu, cukrumi bei žiupsniu cinamono.
3.Paruoštą įdarą dėkite į obuolius (palikite šiek tiek vietos iki viršaus, kad kepant viskas neišbėgtų ant skardos).
4.Kepkite obuolius 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
5.Iškeptus obuolius galite pagardinti kokoso / šokolado drožlėmis, cinamonu.
Nuotraukos: Kitokia akimirka. Karolina, linkėjimai Tau! :)