Kiti užkandžai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2018-11-26

                                                                        

 Kas pietums? Bulviniai vafliai! Skamba kiek neįprastai, tiesa? Bet man, kaip didžiausiai bulvinių patiekalų mėgėjai, jau senokai norėjosi pabandyti iškepti bulvinius blynus kiek kitaip, ne įprastai keptuvėje, o vaflinėje. Ir pavyko puikiai! Šie vafliai tikrai negali pabosti, nes kaskart juos kepant gali būti šimtas viena improvizacija virtuvėje – jie puikiai tinka būti patiekti tiek su grietine ar grūdėta varške, tiek su varškės padažu ar jogurtu, taip pat ir su keptu kiaušiniu, lašiša, šonine, o ir viduje gali slėpti visą krūvą mėgstamų žalumynų, sūrį, šoninę ar kitus pagardus.

 


INGREDIENTAI:


•Kelios didesnės bulvės;
•1 kiaušinis;
•Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•Vienas kitas valg. š. miltų;
•Gabalėlis sviesto.

 

KAIP GAMINTI:

 

1.Bulves stambiai sutarkuokite ir gerai nusunkite. Nusunkite kelis kartus, kad liktų kuo mažiau drėgmės.
2.Į tarkius įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Jei reikia, įdėkite vieną kitą šaukštą miltų. Viską išmaišykite.
3.Vaflių keptuvę gerai įkaitinkite. Ištepkite trupučiu sviesto ir dėkite tešlą. Kepkite kelias minutes, kol vafliai sutvirtės ir bus iškepę.
4.Patiektus vaflius galite pagardinti šviežiomis petražolėmis, patiekti su grietine ar grūdeta varške. Pasirinkti kitus pagardus.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK