Makaronų patiekalai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-06-19

Svogūnų saldumas tobulai susidraugauja su  visais ingredientais ir sukuria nuostabią skonių visumą ;)

                                                             


     Šiais makaronais aš didžiuojuosi, kodėl? Nes jie yra puikūs tiek skoniu, tiek išvaizda, tiek pagaminimo trukme! Ir dėl viso šito, turbūt, turiu lenkti galvą karamelizuotiems svogūnams, kurie iš tiesų daro stebuklus ir akimirksniu keičia patiekalų skonį, leidžia visai kitaip pažvelgti ir pasimėgauti įprastais makaronais su špinatais ir pievagrybiais :) Tas neįkyrus svogūnų saldumas tobulai susidraugauja su  visais ingredientais ir sukuria nuostabią skonių visumą.

 

INGREDIENTAI:


•    2 nedideli svogūnai;
•    50 g sviesto;
•    2 nedideli šaukšteliai rudojo cukraus;
•  Kelių lašų balzaminio acto. Jei neturite, neskubėkite bėgti į parduotuvę, išsiversite ir be jo :)
•    200 g šviežių pievagrybių;
•    200 g. Fettucinne makaronų ar kitų mėgstamų makaronų;
•    100 ml grietinėlės;
•    70 g špinatų;
•    Šlakelio aliejaus;
•    Žiupsnelis druskos, džiovintų bazilikų.


KAIP GAMINTI:


1.Pirmiausia, karamelizuokite svogūnus :) Juos nulupkite ir  supjaustykite plonais griežinėliais.  Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir sudėkite svogūnus. Leiskite jiems suminkštėti ir tapti skaidriems :) Aš visada uždengiu keptuvę dangčiu, kol jie ten troškinasi.  Suminkštėjus svogūnams suberkite cukrų, įlašinkite truputį balzaminio acto ir vis pamaišydami troškinkite dar apie 10 minučių, kol gražuoliai svogūniukai lengvai paruduos ir taps nuostabaus skonio! :) 
2.Nulupkite pievagrybius, supjaustykite juos griežinėliais ir lengvai apkepkite įkaitintame aliejuje.
3.Išvirkite makaronus.
4.Kartu su pievagrybiais sudėkite karamelizuotus svogūnus, įpilkite pusę kiekio grietinėlės ir kokias 2 minutes dar lengvai patroškinkite. Tiesa, dažniausiai naudoju 10 proc. riebumo grietinėlę :)
5.Sudėkite špinatus, supilkite likusią grietinėlę ir dar kelias minutes patroškinite, kol špinatai truputį suglebs ir susidraugaus su visu mišiniu :)
6.Dėkite makaronus, viską gerai sumaišykite, padruskininkite, pabazilinkite ir... skanaus!  

 

 


Virtuvės užrašai. Jei turite artimųjų tarpe tokių, kurie be mėsos neįsivaizduoja dienos (aš tai turiu, nors pati mėsos valgytoja ne per didžiausia), tai galite apkepti gabaliukais pjaustytą vištieną. Skonio tikrai nepagadins :)

 

            

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK