Makaronų patiekalai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-10-23

Labai greita bei labai paprasta idėja pietums: kol makaronai verda, padažas paruoštas! :)

                                                                   

    Savaitgalį teko apsilankyti Litexpo vykusioje Baltijos maisto ir gėrimų mugėje, kurioje sėkmingai karaliavo Italija: įvairiausių rūšių alyvuogių aliejus, kumpiai, sūriai, kava ir... žinoma, makaronai! Prisipažinsiu, kad negalėjau bent trumpam nestabdelti ir nepaaikčioti besigrožėdama spalvų bei formų deriniais, jų gi tokia galybė, o aš (gėda, gėda) turbūt ant pirštų galėčiau suskaičiuoti, kelias makaronų rūšis teko pasikviesti į savo virtuvę bei puodus... liko, dar labai daug liko neišbandytų ir neišragautų! :) Bet nors situacija ir ne mano naudai (makaronai, kada nors aš jus įveiksiu!), šiuo metu mano mėgstamiausi yra tie dailučiai kaspinėliai, su kuriais net ir pats paprasčiausias, greičiausiai paruošiamas makaronų patiekalas atrodo nepriekaištingai :)

 


INGREDIENTAI:


•    200 ml grietinėlės (naudoju 10 proc. riebumo);
•    400 – 500 g Farfalle (kaspinėlių) makaronų arba kitų mėgstamų;
•    250 g šoninės;
•    300 g šaldytų žirnelių;
•    100 g mėgstamo fermentinio sūrio ar parmezano.


KAIP GAMINTI:


1.Makaronus išvirkite. Tiesa, virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakelio, nes taip jie pavyksta patys skaniausi, bent jau man, nes kitais atvejais mėgsta jie truputį pervirti :)
2.Šoninę supjaustykite nedideliais kubeliais ir lengvai apkepkite įkaitintoje keptuvėje. Jokių kepimo riebalų nebereikia, nes šoninė ir pati iš savęs  tokia uh, tad tikrai pakanka :)
3.Apkepus šoninei, sudėkite šaldytus žirnelius, supilkite gretinėlę ir nedidelėje kaitroje troškinkite tol, kol žirneliai suminkštės.
4.Paruoštą padažą užpilkite ant makaronų, dar truputį juos kartu pašildykite keptuvėje ar puode, kad padažas ir makaronai susidraugautų vienas su kitu, apibarstykite sūriu ir… delizioso, caro! :) Beje, kartais, dalį sūrio tiesiog įtarkuoju į padažą, tada jis būna toks tąsus, kiek sunkesnis, žodžiu, nuo nuotaikos priklauso, kaip labiau norisi :)

 

                  

                    

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK