Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-26

Šis apkepas tikrai ras kelią ne tik į jūsų skrandį, bet ir širdį! Tiesiog lengva idėja pietums :)

                                                          

    Daugelis apkepų yra tiesiog verti nuodėmės ir juos valgant tereikia mėgautis kiekvienu kąsneliu, pamirštant jų kaloringumą... :) Taigi, pristatau viena iš savo pasididžiavimų, nepaprastai gardų maltos mėsos ir daržovių apkepą, kuris tikrai gali būti lengva ir paprasta idėja pietums, kai norisi kažko skanaus ir nieko mandraus :)


INGREDIENTAI:


•    400 g. bulvių;
•    Mažas gabalėlis sviesto;
•    300 g. morkų;
•    Keli nedideli porai;
•    500 g. maltos mėsos;
•    200 g. fermentinio sūrio;
•    4 kiaušiniai;
•    200 g. grietinės;
•    Malti džiūvėsėliai;
•    Pipirai, druska.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves švariai nuplaukite, išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.
2.Morkas nulupkite ir patroškinkite, kol suminkštės.
3.Porus taip pat kelias minutes apvirkite.
4.Maltą mėsą lengvai apkepkite vis maišydami su mentele, kad mėsytė taptų biri.
5.Kepimo formą ištepkite sviestu ir galite pradėti sluoksniuoti apkepą :) Pirmiausia į formą dėkite supjaustytas bulves, pagardinkite jas  druska, pipirais bei užtarkuokite fermentinio sūrio. Tada dėkite maltą mėsą ir vėl barstykite sūriu. Atėjo eilė morkoms ir porams, ir vėl sūriui :)
6.Kiaušinius išplakite su grietine, padruskinkite ir papipirinkite. Plakinį užpilkite ant apkepo bei gausiai apibarstykite džiūvesėliais. Kepkite apie 45 min  180 laipsnių orkaitėje. Skanaus :) 

 

                               

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK