Mamos dienai kepame nesaldų pyragą su karamelizuotais svogūnais ir mėlynojo pelėsio sūriu! Tai pyragas, kuris labai tinka tokiai ypatingai progai - lengvas, iš kelių neįmantrių ingredientų, savyje talpinantis skirtingus bei tarpusavyje derančius skonius, gardus tiek ką tik ištrauktas iš orkaitės, tiek jau gerokai pravėsęs ir toks, kurį pamilti galima vos paragavus. Kepame mamoms savaitgalį drauge? Pažadu, tikrai patiks - lai namai pakvimpa kepiniais! Šiam pyragui išskirtinį poskonį suteikia mūsų taip mėgstami Vilvi Memel sūriai - tai "Memel Blue" pelėsinis sūris bei "Memel Prussia" kietasis sūris. Kiekvienas puikiai papildo nesaldų pyragą suteikdamas jam šventinę nuotaiką.
INGREDIENTAI:
•100 g Vilvi “Memel Blue” pelėsinio sūrio;
•50 Vilvi “Memel Prussia” kietojo sūrio;
•100 g sviesto;
•250 g miltų;
•1 kiaušinis;
•4 didesnės kriaušės;
•2 – 3 didesni svogūnai;
•Keli arb. š. rudojo cukraus;
•Keli lazdyno riešutai.
KAIP GAMINTI:
1.Į dubenį dedame sviestą, beriame miltus, įmušame kiaušinį, įpilame kelis šaukštelius vandens ir išsukame tešlą iki vientisos masės. Paliekame ją valandai kitai šaldytuve.
2.Keptuvėje išlydome gabalėlį sviesto, suberiame cukrų bei svogūnų griežinėlius. Kelias minutes maišant leidžiame svogūnams karamelizuotis.
3.Paruoštą tešlą iškočiojame ir dedame į kepimo indą. Tuomet sudedame paruoštus karamelizuotus svogūnus, patrupiname dalį pelėsinio bei kietojo sūrio ir dailiai sudedame kriaušių griežinėlius. Užbarstome dar šiek tiek pelėsinio sūrio. Paruoštą pyragą kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
3.Iškepusį pyragą pagardiname likusiu pelėsiniu bei kietuoju sūriu, taip pat smulkintais žemės riešutais.
Reklama | VILVI