Nesaldūs kepiniai    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-05-27

Labai paprastai ir lengvai pagaminamos, tačiau tikrai gardžios ir sočios bandelės su malta mėsyte! :) 

    Šaldyta sluoksniuota tešla yra mano mėgstamiausia ir jai tikrai nepagailėčiau liaupsių, nes padeda ne tik sutaupyti laiko bei kantrybės, tačiau ją naudojant visais atvejais galima sukurti tikrai puikių virtuvės šedevriukų! :)) Vienas iš jų - sluoksniuotos tešlos bandelės su faršu, kai norisi skaniai bei sočiai. Nėra jos kažkios ypatingos, tačiau labai gardžios, o dar kaip lengvai paruošiamos! Tiesiog pagamini įdarą, atšildai bei iškočioji sluoksniuotą tešlą, suformuoji, iškepi ir jau gali didžiuotis naminėmis bandelėmis ir jomis vaišinti kaimynus :)


INGREDIENTAI:


•    500 g. Sluoksniuotos tešlos (nėra didelio skirtumo ar mielinė, ar bemielė);
•    300 – 400 g mėgstamos maltos mėsos;
•    2 morkos;
•    1 paprika;
•    1 svogūnas;
•    Keli šaukštai narūralaus pomidorų padažo;
•    1 kiaušinis;
•    Žiupsnelis druskos, pipiriukų.


KAIP GAMINTI:


1.Apkepkite smulkintus svogūnus, sudėkite smulkiai pjaustytą papriką bei smulkiai tarkuotą morką ir viską šiek tiek apkepkite.
2.Dėkite maltą mėsą,  pagardinkite pipirais, druska ir pomidorų padažu. Viską patroškinkite nuolat maišant ir smulkinant faršą.
3.Iš sluoksniuotos tešlos išspauskite apskritimus, į juos dėkite jau paruoštą įdarą ir suformuokite bandeles.
4.Prieš pašaunant į orkaitę, bandeles dar aptepkite kiaušinio plakiniu. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 minučių.

 

                

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK