Piknikaujame gamtoje    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-07-31

Lengvai pagaminamos tortilijos gardiems vasaros nuotykiams gamtoje. 

                                                                            

 Tortilijos su Teriykaki vištiena, daržovėmis, humusu bei Tadziki padažu - skaniausia vakarienė gamtoje! Šios tortilijos tikrai nepaliks abejingų - lengvai pagaminamos, gausios skonių, sočios ir puikiai tinkančios ilgiems grilio vakarams. P.S. Jas visas galima pagaminti iškart taip paruošiant tortilijų padėklą arba leisti kiekvienam susidėti visus ingredientus pačiam! 

 Šių tortilijų vienas iš ingredientų yra "Kikkoman" Teriyaki padažas, kuris akimirksniu suteikia ypatingą poskonį vištienai - tai idealus marinatas mėsai. P.S. kuo ilgiau juos marinuosite, tuo intensyvesnis skonis atsiskleis, tad tortilijų vakarienei galima ruoštis iš pat ryto.

 

 


INGREDIENTAI: 


•60 ml "Kikkoman" Teriyaki padažo;
•500 g vištienos kulšelių be kaulo;
•1/2 citrinos sultys; 
•Žiupsnis mėgstamų prieskonių;
•8 mažos tortilijos;
•200 g humuso;
•200 g Tadziki padažo;
•Keli agurkai;
•Keli pomidorai;
•2 mėlynieji svogūnai;
•Ryšulėlis šviežių petražolių


KAIP GAMINTI:


1.Užmarinuojame vištienos kulšeles - pilame Teriyaki padažą, citrinos sultis, dedame vieno mėlynojo svogūno griežinėlius ir beriame mėgstamus prieskonius. Paliekame kelioms valandoms pasimarinuoti.
2.Įkaitiname kepsninę ir apkepame iš abiejų pusių išsimarinavusią mėsą.
3.Kepsinėje pašildome tortilijas ir pradedame jas ruošti - ant kiekvienos tortilijos tepame humusą, dedame pjaustytą mėsą, pomidorus, agurkus, mėlynuosius svogūnus bei Tadziki padažą. Pabarstome smulkintas petražoles, sulenkiame tortilijas perpus ir skanaujame. P.S. Tadziki padažą lengva pasigaminti patiems - natūralų jogurtą sumaišome su tarkuotais agurkais, smulkintais krapais, lašeliu alyvuogių aliejaus bei citrinos sultimis.

 

 

Reklama | Kikkoman

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK