Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2024-05-30
Pasiruošę patiems skaniausiems vasaros nuotykiams? Šie filipinietiški barbekiu kiaulienos iešmeliai tikrai nepaliks abejingų – jie ne tik nepaprastai skanūs, minkšti, lengvai saldūs ir kartu pikantiški, bet ir tokie, kuriuos pagaminti prireiks vos keletos minučių bei tiek pat ingredientų. Net nebaejoju, kad šią vasarą jie tikrai taps vienais mylimiausių! Šiems iešmeliams puikiai tinka Daumantų karališkas pomidorų padažas be pridėtinio cukraus, kuris suteikia itin puikų poskonį marinatui bei Daumantų klasikinis barbekiu padažas, kuriuo ištepus kepamus kiaulienos iešmelius, pavyksta puiki glazūra. Lengviau ir skaniau nebūna!
INGREDIENTAI:
• 5 – 6 valg. š. Daumantų karališko pomidorų padažo be cukraus;
• Keli valg. š. Daumantų klasikinio barbekiu padažo;
• 1 kg kiaulienos sprandinės;
• ½ puodelio rudojo cukraus;
• ¼ puodelio sojos padažo;
• Kelios skiltelės česnako;
• Žiupsnis juodųjų pipirų
KAIP GAMINTI:
1.Sprandinę supjaustome plonais vientisais gabalėliais.
2.Pasiruošiame marinatą – į indą dedame pomidorų padažą, beriame rudąjį cukrų, pilame sojos padažą, smulkiai įtarkuojame česnako skilteles, viską pagardiname juodaisiais pipirais ir gerai išmaišome.
3.Į marinatą sudedame mėsos gabalėlius, viską gerai išmaišome ir paliekame kelioms valandoms arba dar geriau pernakt pasimarinuoti.
4.Išsimarinavusios mėsos gabalėlius glaudžiai veriame ant medinių iešmelių ir kepame kepsinėje kelias minutes iš vienos pusės, kelias - iš kitos.
5.Kepimo pabaigoje iešmelius aptepame iš visų pusių klasikiniu barbekiu padažu ir dar kelias minutes apkepame. Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Reklama | Daumantų