Cukrinis Avinėlis - Traškios keptos daržovės: ir garnyras, ir puikus užkandis

Piknikaujame gamtoje    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-01-06

Tikra traškių daržovių puota: ir sveika, ir skanu, ir taip vasariška!

                                                                                 

 Šiltas vasaros vakaras su tyliai žolėje grojančiais žiogais. Plaukus veliantis švelnus vėjas ir basos kojos. Nuoširdus juokas ir nesibaigiantys draugų pokalbiai. Taurė vyno ir ant grotelių kepamos traškios daržovės: paprikos, cukinijų griežinėliai, vyšniniai pomidoriukai, kalafijorai bei pievagrybiai. Tokia vasara mano mintyse. Spalvota, šilta ir labai skani.

 


INGREDIENTAI:


•    Sauja vyšnininių pomidorų;
•    Sauja pievagrybių;
•    Keli kalafijorai;
•    1 – 2 nedidukės jaunos cukinijos;
•    1 raudonoji paprika;
•    1 žalioji paprika;
•    1 geltonoji paprika;
•    1 – 2  didesni svogūnai;
•    Keli šaukštai alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų;
•    Žiupsnelis įvairių prieskoninių žolelių: baziliko, rozmarinų, raudonėlio ir pan.


KAIP GAMINTI:


1.Daržoves supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.
2.Paruoštas daržoves pagardinkite alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Leiskite 30 – 60 min. daržovėms ramiai pasimarinuoti.
3.Daržoves suverkite ant drėgnų medinių pagaliukų ir kepkite gerai įkaitintame grilyje nuolat vartant, kol suminkštės ir dailiai apskrus. Patiekite kaip garnyrą arba šalia jogurtinio padažo, kaip lengvą vasarišką užkandį.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK