Mūsų šeimoje nei vienos žiemos šventės neprabėga be karpio – jį dievina tėtis! Ir žuvį dažniausiai ruošia jis, kaip moka, paprastai, su šiek tiek prieskonių ir tikrai nepagailėdamas aliejaus. Bet kai ruošiu aš, mano karpis būna kiek kitoks – kartais visas ir gausus daržovių, o kartais virsdamas kepsneliais su medaus bei garstyčių poskoniu. Šie tikrai puikūs! Ir labai tinkantys Kalėdoms – skanūs tiek ką tik iškepti, tiek jau atvėsę, su sočiu garnyru ar tiesiog vieni.
INGREDIENTAI:
•500 g karpio kepsnelių;
•Žiupsnis druskos;
•2 valg. š. skysto medaus;
•2 arb. š. grūdėtų garstyčių;
•1 arb. š. alyvuogių aliejaus.
KAIP GAMINTI:
1.Karpio kepsnelius nuplaukite ir nusausinkite. Pagardinkite žiupsniu druskos.
2.Medų sumaišykite kartu su grūdėtomis garstyčiomis.
3.Karpio kepsnelius merkite į medaus - garstyčių padažą iš abiejų pusių.
4.Paruoštus karpio kepsnelius dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
5.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių, priklausomai nuo kepsnelių storio.
#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė