Traškios ožkos sūrio spurgytės? Taip! Tai spurgytės, kurios tinka ne tik savaitgalio vakarui, bet ir šventiniam Kalėdų stalui – jas lengva paruošti, pakanka vos penkių neįmantrių ingredientų, gardu skanauti pirštais tiek merkiant į mėgstamą padažą, tiek be jo. Tai spurgos, kurias vos paragavus norisi kepti dar ne kartą – verta išbandyti ir taip pat pamilti!
INGREDIENTAI:
•300 g minkšto ožkos sūrio;
•1 kiaušinis;
•Keli valg. š. miltų;
•Keli valg. š. Panko džiūvėsėlių;
•Aliejus kepimui.
KAIP GAMINTI:
1.Iš ožkos sūrio suformuojame norimo dydžio spurgytes, apvoliojame jas miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje ir gausiai Panko džiūvėsėliuose.
2.Paruoštas spurgytes palaikome šaldytuve apie 20 – 30 minučių.
3.Puode įkaitiname aliejų ir iškepame spurgytes. Nusausiname jas ant popierinio rankšluosčio. Patiekame jas ką tik iškeptas su mėgstamu padažu arba be jo.