Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2021-12-01

Jaukus ir nostalgiškas receptas taip atskubančioms žiemos šventėms - patiks visiems.

                                                            

 Skonis kuria prisiminimus, tikrai! Kaskart ragaudama namuose mamos gamintą medaus tortą perbėgu per vaikystės prisiminimus - medaus tortas daugelį metų buvo mano močiutės tortas, kurį ji kepdavo tik per Kalėdas - didelį, lengvai saldų, dekoruotą spanguolėmis ir eglės šakelėmis. Šis tortas savyje talpina tiek daug - šypsenų, juoko, pokalbių ir laiko kartu. Tai tortas, kuris, tikiu, dar daugelį metų mūsų šeimoje keliaus iš kartos į kartą.
 Šventiniam tortui tik ypatingi miltai! Kauno grūdai „Ekstra“ miltai yra itin birūs, tad nereikia jų sijoti, nesušoka į gumuliukus ir puikiai brinksta tešloje.

 

 




INGREDIENTAI:


Torto biskvitui:
•450 g „Kauno grūdų“ „Ekstra“ miltų;
•2 kiaušiniai;
•2 - 3 v. š. medaus;
•100 g rudojo cukraus;
•1 a. š. sodos;
•50 g sviesto.

Biskvitų pertepimui:
•800 ml riebios grietinės;
•100 g cukraus;
•Šiek tiek šviežių citrinos sulčių.



GAMINIMO EIGA:


1. Medų, sviestą ir cukrų kaitiname virš garų vonelės, kol susidarys vientisa masė.
2. Išplakame kiaušinius ir sumaišome su medaus mase.
3.Pamažu beriame miltus ir sodą. Išminkome tešlą ir paruošiame norimo dydžio biskvitus - galima kepti vieną aukštesnį ir iškepusį jį padalinti į kelias dalis. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10 min, kol biskvitas pradės ruduoti.
4.Paruoštus biskvitus sulyginame, o likučius paliekame panaudoti apibarstyti tortui.
5.Išplakame grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis. Paruoštu kremu ištepame biskvitus. Apibarstome tortą trupiniais ir dedame jį kelioms valandoms arba pernakt į šaldytuvą.
6.Tortą papuošiame namukais, pagamintais iš imbierinių sausainių tešlos ir dekoruotais kiaušinio baltymo bei cukraus mase.

 

Reklama | Kauno grūdai

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK