Šilti, dar garuojantys silkės suktinukai su obuoliais yra puikus pasirinkimas Kūčių stalui, kai norisi kažko įmantriau ir įdomiau. O ir ilgai virtuvėje sukiotis tikrai neteks, vos kelios minutės, ir suktinukai jau paruošti. Belieka sėstis prie stalo ir pradėti šilčiausią metų vakarienę kartu :)
INGREDIENTAI:
• 400 g silkės filės be odos;
• 1 - 2 arb. š. grūdėtų garstyčių;
• ½ greifruto;
• 1 obuolys.
KAIP GAMINTI:
1.Silkės filė ištepkite grūdėtomis garstyčiomis ir apšlakstykite greifruto sultimis.
2.Obuolį nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais.
3.Paruoštus obuolio šiaudelius dėkite ant silkės filės ir susukite ją į ritinėlį. Persmeikite dantų krapštukais, kad laikytųsi.
4.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite silkės ritinėlius apie 10 – 15 minučių.
Virtuvės užrašai. Labai gardu silkės suktinukus išėmus iš orkaitės dar šiek tiek apšlakstyti greifrutų sultimis, kad skonis taptų dar sodresnis.
Ir vėl truputis pagyrų (tuoj tapsiu pagyrų puodu!), bet šis receptas taip pat pūpso jaukiai įsitaisęs maisto tinklaraštininkų žurnale "Debesys"! :)