Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-23

Kai įprastas garnyras atsibosta ir norisi kažko žaismingesnio, nuotaikingesnio ir šventiškesnio.

                                                                                 

 Mėgstu mažus turgelius. Juose ūkininkas Tave atpažįsta, nes praeitą kartą pas jį pirkai kilogramą obuolių. Gali pasikalbėti, išsiklausinėti apie produktus ir, žinoma, protingai pasiderėti. Prieš kelias savaites tokiame turgelyje sutikau žavią vyresnę porą, kuri kaip ir aš intensyviai rinkosi bulves. Tas gražesnes. Šventėms. Ir tyliai diskutavo, ar šalia pagrindinio šventinio patiekalo puikuosis virtos, o gal keptos bulvės, ar tiesiog pūri bulvių košė. O gal bulvių ir moliūgų piurė. Arba, mintyse pagalvojau, nedidukės bulvių eglutės – bokšteliai. Man ši idėja taip patiko, kad tipendama pėsčiomis namo, jau susidėliojau dar vieną kalėdinį valgiaraštį. Žinoma, su šiomis žavuolėmis.

 


INGREDIENTAI:


•    Kelios didesnės mažesnės bulvės;
•    Kelios rozmarino šakelės;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Žiupsnis druskos.


KAIP GAMINTI:


1.Bulves supjaustykite plonais griežinėliais ir pagardinkite alyvuogių aliejumi bei žiupsneliu druskos.
2.Iš bulvių griežinėlių formuokite bokštelius ir juos kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 – 30 min.
3.Papuoškite iškeptus bulvių bokštelius rozmarino šakelėmis.

 

 

                    

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK