Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-30

Traškios, puikaus skonio ir ryškių spalvų brusketos: ne tik šventiniam stalui.

                                                                                    

 Kaip dažnai Kalėdos kvepia spanguolėmis. Uogomis, užburiančiomis savo raudona spalva ir ryškiu, kiek rūgštoku skoniu. Jos puikiai įsitaso šalia visą dieną stropiai kepto kalakuto, pagyvina smagiai burbuluojančio šampano taurę ar virsta gardžia namine uogiene. Uogiene, kuri puikia tinka brusketoms su sultingais vištienos gabalėliais. Nekasdieniškoms, puikaus skonio ir dailios išvaizdos. Tokiomis, kurios papuošia šventinį stalą ir maloniai nudžiūgina taip lauktą svečią.

 


INGREDIENTAI:


•    150 g vištienos krūtinėlės;
•    ½ šiežiai spausto mandarino sulčių;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Šlakelis druskos, juodųjų pipirų, džiovintų rozmarinų;
•    1 a.š. tarkuotų mandarino žievelių;
•    ½  ilgos ciabattos ar kitos mėgstamos duonelės;
•    2 – 3 šaukštai spanguolių uogienės;
•    Šlakelis apelsino sulčių;
•    1 a.š. rudojo cukraus (jei uogienė per daug rūgšti);
•    Šviežio rozmarino šakelė.


KAIP GAMINTI:


1.Mandarinų sultis, alyvuogių aliejų, druską, juoduosius pipirus, džiovintus rozmarinus bei mandarinų žieveles sumaišykite. Marinatu apipilkite vištienos krūtinėlės gabaliukus ir palikite 30 – 60 min pasimarinuoti šaldytuve.
2.Vištieną iškepkite grilio arba paprastoje keptuvėje.
3.Duonelę supjaustykite riekutėmis ir jas lengvai apskrudinkite orkaitėje, kad taptų traškesnės.
4.Traškias duonos riekeles aptepkite šlakeliu alyvuogių aliejaus.
5.Iškeptą vištieną supjaustykite juostelėmis ir uždėkite ant duonos riekučių.
6.Į puoduką sudėkite spanguolių uogienę, rudąjį cukrų ir apelsino sultis. Viską kelias minutes pakaitinkite ant nedidelės kaitros. Ant sumuštinukų viršaus dėkite paruoštą spanguolių uogienę ir papuoškite rozmarino šakele.

 

 

        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK