Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-12-31

Lengvas apelsinų ir burokėlių derinys tiek puikioms salotoms, tiek ypatingam garnyrui.

                                                                                       

 Apelsinai. Jie gardūs ne tik vieni, šalia tekilos ar karšto vyno taurėje. Puikiai draugauja su kepiniais ir šokolado drožlėmis. Suteikia vištienai išskirtinumo ir tampa aromatingu padažu šalia mėgstamo kiaulienos kepsnio. Įsitaiso greta burokėlių ir virsta dar vienomis Kalėdomis kvepiančiomis salotomis arba ypatingu garnyru ilgai ruoštam mamos kalakutui. Tai puikus duetas, kurio skonį paryškina medus bei rozmarinai.

 


INGREDIENTAI:


•    4 virti burokėliai;
•    1 – 2 a.š. medaus;
•    Žiupsnis druskos, juodųjų pipirų;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    1 apelsinas;
•    Šlakelis apelsino sulčių;
•    ½ nediduko mėlynojo svogūno;
•    Kelios rozmarino šakelės.


KAIP GAMINTI:


1.Burokėlius supjaustykite skiltelėmis, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir šaukšteliu medaus. Sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min, kol burokėliai šiek tiek apskrus.
2.Iškeptus burokėlius sudėkite į lėkštę. Taip pat sudėkite ir apelsino skilteles bei mėlynojo svogūno griežinėlius.
3.Paruoškite užpilą: sumaišykite alyvuogių aliejų, prieskonius bei apelsino sultis. Užpilu pagardinkite salotas, taip pat pabarstykite kelias rozmarino šakeles.  

 

 

     

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK