Cukrinis Avinėlis - Lengvai apgirtęs žėlė desertas: kalėdiniai jello shot'ai
Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-12-22

Labai paprasta idėja, kaip paruošti šiek tiek nuodėmingą desertą šventėms.

                                                                              

 Kartais, kai norisi kiek nuodėmingo deserto vakarėliui, renkuosi greitai paruošiamus jello shot’us, kurie visada labai greitai pabėga nuo vaišių stalo. Lygiai tokius pačius galima paruošti ir Kalėdoms, sluoksniuojant taip šios šventės mėgstamas spalvas taurėse ar tiesiog kepimo inde, o papuošimui pasirenkant pabarstukus ar plaktą grietinėlę.

 


INGREDIENTAI:


•    2 pakeliai aviečių žėlės;
•    395 g sutirštinto pieno;
•    4 arb. š. želatinos;
•    400 ml degtinės.


KAIP GAMINTI:


1.Ant žėlės pakuotės dažniausiai rašo, kad gaminti reikia iš 500 ml vandens. Atsižvelgiant į tai, kokio stiprumo deserto norite ir kiek pilsite degtinės, paskaičiuokite vandens kiekį. Aš pilu maždaug 400 ml karšto vandens ir jame ištirpdau žėlę. Pravėsus vandeniui, supilu 100 ml degtinę ir supilu viską į kepimo indą arba taures, kuriose sluoksniuosiu desertą. Dedu viską su pirmu sluoksniu į šaldytuvą, kol sustings.
2.Kai sustingsta pirmas sluoksnis – gaminu antrą iš sutirštinto pieno. Į 100 ml vandens suberiu 2 arb. š. želatinos ir ją ištirpinu. Atvėsus vandeniui, supilu pusę indelio sutirštinto pieno. Įpilu 100 ml degtinės ir išmaišau. Viską pilu ant pirmo sluoksnio ir vėl į šaldytuvą.
3.Antras ir trečias sluoksnis būna tokie patys, kaip pirmieji.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK