Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2014-10-30

Smagi ir labai jau heloviniška idėja pietums: tokiems kitokiems, bet tikrai gardiems ir neįprastiems ;)

                                                                                 

  Kartais Helovinas gali būti tiesiog puiki proga nustebinti šeimos narius kiek neįprastais, šiek tiek baugokai atrodančiais, bet kartu žaismingais ir gardžiais pietumis: maltos mėsos kukuliais įdarytomis bulvėmis – mumijomis! Šios mumijos nepareikalaus nei daug straksėjimo virtuvėje laiko, nei įnoringų produktų :)

 


INGREDIENTAI:


•    5 – 6  taisyklingesnės formos bulvės;
•    500 g mėgstamos maltos mėsos;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipiriukų;
•    Kelios juodosios alyvuogės be kauliukų;
•    Gabalėlis fermentinio sūrio;
•    Keli šaukštai naminio pomidorų padažo arba pomidorų tyrės.


KAIP GAMINTI:


1.Nuplautas bulves suvyniokite į foliją ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol jos suminkštės.
2.Pasiruoškite mėsos kukulius: mėsą pagardinkite prieskoniais, sufomuokite nedidukus kukuliukus ir lengvai apkepkite keptuvėje. Supilkite kelis šaukštus pomidorų tyrės ir palikite troškintis. Kartas nuo karto patirkinkite, ar netrūksta skysčio, jei trūksta, įdėkite dar šaukštą kitą pomidorų tyrės.
3.Iškepusias bulves perpjaukite perpus ir išskobkite dalį vidaus.
4.Į išskobtas bulves sudėkite paruoštus bulvių kukulius ir juos uždenkite fermentinio sūrio juostelėmis. Iš juodųjų alyvuogių sufomuokite mumijų akis. Įdarytas bulves dar kelias minutes apkepkite orkaitėje, kol sūris labai lengvai išsilydis.

 

 

        

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK