Kartais būna, kad reikia skanios greitos idėjos čia ir dabar. Ir jei taip nutiktų planuojant moliūgų šventės vaišes, nė nemirktelėjusi pagalvočiau apie picutes su išdykusiais voriukais. Kiek neįprastas picutes, kurias būtų galima pavadinti net keptais varškėtukais, jų tešla lygiai tokia pat – iš varškės.
INGREDIENTAI:
• 1 kiaušinis;
• 180 g varškės;
• Keli valg. š. miltų;
• 1 arb. š. kepimo miltelių;
• Žiupsnis druskos, džiovintų raudonėlių, bazilikų;
• Keli valg. š. naminio pomidorų padažo;
• 130 g. smulkiai tarkuotos mocarelos;
• 110 g juodųjų alyvuogių be kauliukų.
KAIP GAMINTI:
1.Išplakite kiaušinį, sudėkite varškę, suberkite miltus, kepimo miltelius, druską bei džiovintus raudonėlius, bazilikus. Viską išminkykite taip, kaip gaminate varškėčius.
2.Tešlą iškočiokite ir su norimo dydžio stikline įspauskite apvalius apskritimus. Visus juos sudėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
3.Paruoštus tešlos apskritimus ištepkite pomidorų padažu ir apibarstykite smulkiai tarkuota mocarela.
4.Iš juodųjų alyvuogių formuokite voriukus. Viską pagardinkite džiovintais bazilikais bei raudonėliais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.