Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-10-25

Žaismingos, smagios ir net kiek žaismingos gyvatėlės, kurios puikiai tinka Helovino stalui.

12 gyvatėlių

 

 Kartais besiruošiant Helovino vakarienei trūksta vieno kito kiek pikantiškesnio patiekalo, kuris nustebintų ir net lengvai išgąsdintų. Picos tešlos pagrindu gamintos gyvatės tikrai tai gali! Ir šalia jų labai tinka patiekti kokį aštrų naminį pomidorų padažą, kad staigmena būtų dar didesnė.

 


INGREDIENTAI:


•    2 g sausų mielių;
•    100 ml karšto vandens;
•    1 ½ stiklinės miltų;
•    Žiupsnis druskos;
•    Žiupsnis bazilikų, raudonėlių;
•    1 plaktas kiaušinis;
•    Saujelė aguonų;
•    Kelios juodosios alyvuogės;
•    Nedidelis gabalėlis raudonosios paprikos.

 

KAIP GAMINTI:


1.Mieles ištirpinkite karštame vandenyje. Suberkite miltus, pagardinkite druska, prieskoniais ir išminkykite tiek, kad tešla nebeliptų tarp rankų. Tešlą susukite į rutulį ir palikite valandai šiltai pastovėti.
2.Iš tešlos formuokite norimo storio gyvatėles, kurias sukite ant medinių iešmelių.
3.Paruoštas gyvatėles patepkite kiaušinio plakiniu, gausiai apibarstykite aguonomis, o iš alyvuogių ir raudonosios paprikos pagaminkite akis ir liežuvį.
4.Kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK