Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-10-21

Ypatingai lengvai pagaminamas, bet tikrai skanus ir baugiai papuoštas Helovino pyragas.

                                              16 cm tortukas – monstriukas


 Koks gi Helovinas be labai šokoladinio ir labai moliūginio pyrago, tokio, kurį norisi iškart ragauti ir nieko nelaukti, ir tokio, kurį lengvai gali pagaminti net be penkių minučių keturmetė! Tikrai – labai lengvas, paprastas, bet labai skanus, viduje drėgnas, išorėje lengvai traškus, gardintas sodriu šokladiniu glajumi bei smagiais ir kiek šiurpuliuką keliančiais Helovino guminukais, kuriuos visą šią savaitę galima rasti LIDL parduotuvėse. O jose jau tikras Helovinas – nuo guminukų iki dekoracijų, nuo užkandžių iki aprangos, tad pasiruošti šventei tikrai paprasta!

 

 


INGREDIENTAI:


•HALLOWEEN voro formos guminukų;
•TROLLI akių guminukų su vaisiniu įdaru;
•3 kiaušiniai;
•5 – 6 valg.š. cukraus;
•1 puodelis moliūgų tyrės (gaminau iš 1 kg moliūgo);
•½ arb. š. kepimo miltelių;
•1 arb. š. cinamono;
•5 valg. š. nesaldžios kakavos;
•1 puodelis miltų;
•¼ puodelio pieno;
•Gabalėlis sviesto;
•60 g kepinių šokolado;
•Šiek tiek šokoladinių pabarstukų arba tiesiog šokolado drožlių.

 


KAIP GAMINTI:


1.Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi. Jei mėgstate saldžiau, galite dėti kiek daugiau cukraus, jei nesate smaližius – mažiau.
2.Į kiaušinių plakinį berkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną bei nesaldžią kakavą. Išmaišykite.
3.Pilkite pieną bei moliūgų tyrę. Ir viską išmaišykite. Jei tešla bus labai skysta, įberkite dar šiek tiek miltų. Taip pat dėl moliūgų tyrės – ją galite pasigaminti namuose, tiesiog nulupkite dalį moliūgo, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę apie 30 min. Atvėsusius minkštus moliūgų gabalėlius sutrinkite maisto smulkintuvu.
4.Paruoštą tešlą dėkite į sviestu išteptą kepimo skardą. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 35 – 40 minučių. Kepimo pabaigoje mediniu iešmeliu vis patikrinkite, ar pyragas dar neiškepė. Iškepusį jį palikite atvėsti.
5.Paruoškite šokoladinį glajų – puodelyje ant nedidelės kaitros ištirpinkite gabalėlį sviesto kartu su kepinių šokoladu. Paruoštą glajų dėkite ant pyrago. Palikite atvėsti.
6.Vėliau pyragą pabarstykite šokolado pabarstukais ir papuoškite voro bei akių guminukais.

 

 

#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK