Salotos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-08-31

Vos tik cukinijų sezonas prasidėjo, reikia skubėti juo mėgautis. Ir šios salotos tam puikiai tinka.

                                                                                        

 Kaip man patinka tos pilnos pilnos pintinės cukinijų! Galėtų jos neištuštėti visus ištisus drūtus metus. Tikrai, kažkaip vis nepabosta gaminti cukiniškai, taip lengvai, sveikai ir kartu tikrai gardžiai. Ir kol šis sezonas dar tik prasidėjo, skubu juo mėgautis iš visos širdies! Šį kartą ant mano virtuvinio stalo jau spėjo pasipuikuoti tikras cukinijų rojus - lengvos salotos su konservuotais kukurūzais bei parmezano sūriu. Dar šlakeliu alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių. Jos nuostabiai tinka su šilta naminės duonos bandele vakarienei arba tiesiog kaip garnyras prie mėgstamo rimto mėsiško patiekalo.

 


INGREDIENTAI:


•    1 nedidukė cukinija;
•    Indelis konservuotų kukurūzų;
•    Žiupsnelis druskos, juodųjų pipirų;
•    Žiupsnelis raudonėlio;
•    Žiupsnelis bazilikų;
•    Sauja smulkiai tarkuoto parmezano;
•    Gabalėlis sviesto;
•    Šlakelis alyvuogių aliejaus;
•    Šlakelis citrinos sulčių.


KAIP GAMINTI:


1.Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
2.Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto ir suberkite cukinijų kubelius bei konservuotus kukurūzus. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, raudonėliais ir bazilikais. Kartas nuo karto maišydami lengvai apkepkite.
3.Apkeptas daržoves pagardinkite šlakeliu alyvuogių aliejaus bei citrinos sulčių. Užbarstykite parmezano ir patiekite su mėgstamos duonos riekele.

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK