Sodo ir daržo gėrybės    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-09-10

Jei aitriųjų paprikėlių darže netrūksta, tai prisidžiovinus indelį, žiemą šalta tikrai nebus! :)

                                                                          

    Šiemet mūsų darže kaip niekada žaviai raudonuoja aitriosios paprikos, kurių čia tikra galybė! Ir tikrai negaliu nutylėti, kad tokio puikaus derliaus kaltininkas yra ne kas kitas, o turbūt pats didžiausias aštraus maisto mėgėjas – senelis :) Jis, būdamas viso sodo ir daržo “komandirius, kiekvieną pavasarį atsakingai augindamas įvairius daigelius ir sodinukus, šiais metais (turbūt su žvitriais velniukais akyse) nutarė kiek papokštauti ir mus nustebinti ne saldžiosiomis įvairiaspalvėmis paprikomis, o tomis padykėlėmis aštruolėmis. Vasarai smagiai įsibėgėjant pastebėjome ir mes tą jo išdaigą. Aš tai nieko prieš, nes turbūt esu mylimiausia senelio anūkė, kadangi kaip ir jis, tiesiog negaliu gyventi be šių aitriųjų pipiriukų :) Dar ir žiemai sėkmingai prisidžiovinau, kad šaltais vakarais galėčiau aštrias sriubas skanauti ir senelį gardžiai pavaišinti! :)

 

              


INGREDIENTAI:


•    Aitriosios paprikėlės.


KAIP GAMINTI:


1. Aitriąsias paprikas nuplaukite ir nusausinkite.
2.Paruoštas paprikas sudėkite į džiovinimo aparatą ir džiovinkite kelias valandas. Nepamirškite vis kartas nuo karto patikrinti, nes bent jau man, jos nevienodai džiūvo, buvo lėtesnių, buvo greitesnių :)
3.Išdžiūvusias aitriąsias paprikas galite tiesiog sudėti į induką arba užsidėję pirštines jas susmulkinti.

 

                     


Virtuvės užrašai. Taip sudžiovintos paprikos labai praverčia šaltą ir speiguotą žiemą, kai pradedu gaminti įvairias aštrias sriubas, rimtus mėsiškus troškinius, kuriems vienas kitas aitrus pipiriukas tikrai nepamaišo :) O jei dar koks karštas šokoladas su tomis aitruolėmis... mmm... Tobulai jaukūs žiemiški vakarai namie :)

 

                      

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK