Sriubos    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2013-09-17

Nieko nėra geriau ir skaniau už cinamonu ir kokosu kvepiančią moliūgų sriubą vėsų rudens vakarą! :)

                                                              


    Kartais (bet tik kartais) ruduo man patinka, patinka, kai už lango neramiai siaučia vėjas, linksta medžių šakos ir ratu sukasi krentantys lapai, netgi patinka, kai ilgai ir nuobodžiai lyja...O už viską labiausiai tokiu oru patinka šlepsėti po namus su vilnonėmis kojinėmis ir virti sriubą. Ne bet kokią, o kvepiančią cinamonu bei kokosais. Ir ne tik. Tokią, kuri pripildo namus jaukumo ir sukviečia visą šeimą prie stalo, ir taip (labai labai) gera, taip (labai labai) šilta namuose, kad net pamiršti kaip už lango niūru ir nespalvota! :) 

 

 


INGREDIENTAI:


•    1 vidutinis svogūnas;
•    3 skiltelės česnako;
•    1 aitrioji paprikėlė;
•    Gabalėlis sviesto;
•    1 vidutinio dydžio moliūgas;
•    400 ml kokoso pieno;
•    Kelios riekelės baltos duonos;
•    Žiupsnelis drukos;
•    1 cinamono lazdelė.;
•    Žiupsnelis cinamono.


KAIP GAMINTI:


1.Česnaką, svogūną bei aitriąją papriką susmulkinkite nedideliais gabaliukais.
2.Įkaitinkite keptuvėje sviestą ir jame lengvai apkepkite smulkintus česnakus, svogūnus ir aitriąją papriką.
3.Nulupkite moliūgą, supjaustykite minkštimą nedideliais kubeliais ir sudėkite juos į keptuvę kartu su daržovėmis. Jei trūksta sviesto, įdėkite dar kelis gabalėlius ir viską kokias 7 - 10 minučių apkepkite ant nedidelės kaitros.
4.Apkeptas daržoves sudėkite į puodą, įpilkite kokoso pieną, įdėkite cinamono lazdelę ir pagardinkite druska. Dar kelias minutes viską pavirkite, kad visi skoniai susiderintų ir aromatas pasklistų po namus :)
5.Baltos duonos riekutes supjaustykite nedideliais kubeliais, apibarstykite trupučiu cinamono ir lengvai apskrudinkite keptuvėje be aliejaus.
6.Išvirusią sriubytę sutrinkite trintuvu ir ant jos pabarstykite baltos duonos skrebučius su cinamonu :)

 

                   


Virtuvės užrašai. Jei norisi labai švelnios sriubytės, tai aitriosios paprikos nereikia, nes ji sriubytei suteikia truputį aštrumo, bet man tokia skonių įvairovė patiko ;)

 

 

                 

   Tiesa, man labai patiko idėja šią gardžią ir aromatingą sriubytę patiekti ne  "sriubinėje", o... pačiame moliūge! Pliusas man, nes pagaliau prisiruošiau šią mintį įgyvendinti ir, turiu prisipažinti, kad likau labai patenkinta ;) Taip pateikta sriuba atrodo orginaliai, žaismingai, ir puikiai dera su rudenišku oru už lango :) 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK