Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2015-08-23

Tikrai gardus lengvas džiaugsmas, kai obuolių pintinės vis pilnėja ir pilnėja: nebaisus ir ruduo.

4 nedidukės porcijos arba 20 cm pyragas


 Pamažu vis pilnėjančios obuolių pintinės primena apie artėjantį rudenį. Rudenį, kuris man patinka. Ne, ne tas darganotas, tamsus tamsus ir labai lietingas. Tas, kuris pasipuošia margaspalviais čežančiais lapais, vis dar saulėtomis dienomis ir švelnia šiluma. Tas, kuris džiūgina gausiu derliumi senelių kaime. Ruduo, kurio metu pyragas su karamelizuotais obuoliais ir traškiais trupiniais tampa pats skaniausias. Su plombyrinių ledų rutuliukais. Ir kava, kvepiančia cinamonu. Laikas, kai gera trumpam sustoti ir šiek tiek ilgiau užsibūti namuose.

 


INGREDIENTAI:


•    6 – 8 obuoliai;
•    4 - 5 š. rudojo cukraus obuoliams;
•    Žiupsnis cinamono;
•    120 g  sviesto;
•    300 ml speltos ar kitų miltų;
•    50 ml rudojo cukraus.


KAIP GAMINTI:


1.Orkaitę įkaitinkite iki 200 – 220 laipsnių temperatūros.
2.20 cm kepimo formą ištepkite sviestu.
3.Obuolius nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Juos pagardinkite cukrumi ir cinamonu. Sudėkite į kepimo formą, įdėkite kelis nedidukus gabalėlius sviesto ir šaukite į orkaitę 5 – 10 min. Pakanka tiek laiko, kiek ruošite trupinius.
4.Minkštą (pastovėjusį kambario temperatūroje, kol ruošiate obuolius) sviestą lengvai išsukite su miltais ir ruduoju cukrumi, paminkykite ir pirštais, kad gautųsi trupiniai. Paruoštus trupinius sudėkite ant apkeptų obuolių ir kepkite toliau apie 30 – 35 min, kol pyragas gražiai apskrus. Skaniausias jis – dar šiltas ir su plombyriniais ledais.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK