Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-06-04

Lengvas, gaivus, toks labai vasariškas tortukas, kurio nereikia kepti!

16 cm tortukas


 Mūsų namuose vėl šventė. Nedidukė, bet labai svarbi. 7 mėnesiai! Lygiai tiek mūsų laimei. Ir tikrai, kaip greitai ėmė ir prašokliavo dar vienas mėnuo, kupinas naujų išgyvenimų, įspūdžių, jaukių šeimyniškų akimirkų, juoko ir ašarų, miegotų ir bemiegių naktų, ankstyvų vos spėjusių išaušti rytų ir vėlyvų vakarų, pirmųjų daržovienių lėkštėje ir ant grindų, naujų mažų draugų ir nuoširdžių mamytiškų pokalbių. Kiek daug visko spėjo įvykti per tokį trumpą laiką! 30 dienų, kurioms netrūko spalvų, nuotaikų ir akimirkų. Ir taip kas mėnesį! Nuostabu būti tokio stebuklo maža dalimi.
 7 mėnesiai sutapo su vasaros pradžia, su pirmosiomis jos karštomis dienomis, tad ir tortas toks vasariškai lengvas, gaivus ir visiškai nesudėtingai pagaminamas. Nereikia net kepti! Pakanka vos 20 minučių ir jis jau paruoštas keliauti į šaldytuvą sustingti. O tada belieka tik ragauti, skanauti ir švęsti :) Ir dar, jis toks lankstus skaniems eksperimentams! Kaskart vienas mylimas uogas keiskite kitomis, maišykite jas, taip suteikdami tortui naujus skonius ir spalvas.

 


 INGREDIENTAI:


•    360 g paprastų sausainių;
•    150 g sviesto;
•    500 g natūralaus jogurto;
•    2 - 3 valg. š. cukraus;
•    Kelių valg. š. citrinų sulčių;
•    Žiupsnelio citrinos žievelių;
•    3 valg. š. želatinos;
•    180 – 200 ml plakamosios grietinėlės;
•    125 g šilauogių.


KAIP GAMINTI:


1.Sausainius sutrinkite maisto smulkintuvu iki smulkių trupinių. Sviestą – ištirpinkite.
2.Į sausainių trupinius supilkite ištirpintą sviestą ir gautą masę dėkite į kepimo indą. Paspauskite, kad gautųsi vientisas dailus pagrindas ne tik apačioje, bet ir aukščiau. Dėkite į šaldytuvą, kol paruošite kremą.
3.Karštame vandenyje ištirpinkite želatiną.
4.Į jogurtą suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, paruoštą želatiną ir įtarkuokite citrinos žieveles. Viską išmaišykite.
5.Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Labai lėtai įmaišykite į jogurto masę.
6.Suberkite šilauoges, dar kartą lėtai išmaišykite ir gautą kremą supilkite į paruoštą sausainių pagrindą.
7.Tortą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kol sustings. Papuoškite šilauogėmis.

 

 

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK