Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2016-07-11

Labai skanus, labai paprastas ir labai puikiai atrodantis tortukas ir progai ir be progos :)

20 cm tortukas

 

  Kai buvome tik mes dviese - laikas bėgo kitaip. Šiek tiek lėčiau. Šiek tiek tingiau. Šiek tiek savanaudiškiau. Mažiau planuotai ir daugiau nerūpestingai. Kai tapome dideliu gražiu trejetu laikrodžio rodyklės pradėjo suktis greičiau. Atrodo, dar vos vakar į namus parsinešėme dailią baltą lovytę, juokdamiesi kartu ją rinkome ir galvojome savo būsimai laimei vardus, bandėme įsivaizduoti, ar jos nosytė bus riestesnė nei mano, o plaukučiai suksis dailiomis garbanomis, kaip pas vyrą. Atrodo, dar vos vakar tokią mažą mažą coliukę paėmėme į savo glėbį ir išgyvenome emocijų sukūrį. Šiandien mūsų laimei jau 8 mėnesiai, pralėkę taip nepastebimai ir kartu taip spalvingai. Ta maža coliukė spėjo pavirsti visu rimtu žmogeliuku, kurio smalsumas tapo beribis, kuris vis labiau pradeda suprasti jį supantį pasaulį ir jaučiasi savas jame. Kuris jau pats geba prisiglausti ir apsikabinti, kuris šypsos, juokiasi ir verkia, kuris savo mažomis rankytėmis nori paliesti viską aplinkui, kuris kasdien vis labiau auga, mokosi, tyrinėja ir džiugina.
 Tai, ką gavau, ką patiriu, ką turiu yra nuostabu! 8 mėnesiai buvo pasitikti su sodraus skonio šokoladiniu rimtuoliu, kurio viduje slėpėsi gaivus varškės ir rikotos sūrio įdaras. Aprašymas gali pasirodyti ilgas, bet jis tikrai nėra sudėtingai ir ilgai gaminamas, visiškai paprastas ir labai gardus :)

 


 

INGREDIENTAI:


Torto pagrindui:


• 1 puodelio arba 250 ml miltų;
• ½ puodelio arba 150 ml cukraus;
• 4 – 5 valg. š. nesaldintos kakavos;
• 1 arb. š. kepimo miltelių;
• 1 ¼ puodelio arba 270 ml karšto vandens;
• 1 valg. š. alyvuogių aliejaus;
• 2 kiaušinių.


Trupiniams:


• Gabalėlio sviesto;
• 2 – 3 valg. š. miltų;
• 1 valg. š. nesaldintos kakavos;
• Žiupsnio druskos.


Varškės – rikotos sūrio įdarui:


• 180 g varškės;
• 250 g rikotos sūrio;
• 100 – 150 g kondensuoto pieno;
• 3 valg. š. želatinos.


Šokoladiniam glajui:


• 90 g šokolado kepiniams;
• 20 – 30 ml pieno.

 


KAIP GAMINTI:


1.Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
2.Pasiruoškite tortuko pagrindą. Į dubenį suberkite visus birius produktus, supilkite karštą vandenį, alyvuogių aliejų ir išmaišykite. Išplakite kiaušinius ir taip pat supilkite į ruošiamą tešlą. Gerai išsukite. Pagamintą tešlą pilkite į riebalais išteptą kepimo indą ir šaukite į orkaitę 40 – 50 min.
3.Pasigaminkite trupinius. Sviestą, miltus, kakavą, druską suberkite į dubenį ir pirštų galiukais sutrinkite. Juos berkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir apie 10 – 15 minučių apkepkite orkaitėje.
4.Želatiną ištirpinkite vandenyje. Varškė, rikotos sūrį ir kondensuotą pieną išsukite iki vientisos masės. Supilkite želatiną ir gerai išmaišykite. Taip pat į ruošiamą įdarą suberkite dalį trupinių, lengvai išmaišykite.
5.Jau pravėsusį torto pagrindą perpjaukite perpus. Vieną dalį dėkite į tortinę, supilkite paruoštą įdarą ir užvoškite likusia dalimi. Kelioms valandoms įdėkite tortą į šaldytuvą, kad sustingtų.
6.Šokoladinį glajų ruoškite vandens vonelėje, t.y. į puodą įpilkite vandens, užvirinkite ir įstatykite stiklinį įndą, kuriame būtų trupintas šokoladas ir pienas. Maišydami leiskite šokoladui ištirpti.
7.Ant sustingusio torto užpilkite paruoštą šokoaldinį glajų (pilkite iškart, nes glajus stingsta), užberkite likusius trupinius ir papuoškite mėgstamomis uogomis.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK