18 cm tortukas
Priešpaskutinis tortukas. Jau prabėgo 11 mėnesių, dar kelios savaitės ir namuose bus metų šventė! Dar kelios savaitės ir mano kūdikėlis mažais nedrąsiais žingsniukais įžingsniuos į vaikų pasaulį, neabejotinai, su naujais iššūkiais ne tik sau, bet ir man kaip mamai, mums kaip tėvams. Nuostabu, kiek visko vyksta auginant stebuklą! Ir kaip pasisekė, kad Adelės 11 mėnesių proga į namus pasibeldė pilna pintinė senelio užaugintų moliūgų. Tokių visai nemažų, drūtų, pūstažandžių ir labai oranžinių. Net nesuabejojau, kad tokia proga gaminsiu moliūginį cheesecake, kvepiantį cinamonu ir muskatais. Toks rudeniškas, sodrių spalvų ir puikaus skonio.
INGREDIENTAI:
• 180 g paprastų sausainių;
• 100 g sviesto;
• 2 arb. š. rudojo cukraus pagrindui;
• 2 val. š. želatinos;
• 250 g maskarponės sūrio;
• 200 ml moliūgų tyrės;
• 5 – 6 valg. š. rudojo cukraus kremui;
• 1 arb. š. cinamono;
• ½ arb. š. muskato.
KAIP GAMINTI:
1.Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Ir ištepkite kepimo formą riebalais.
2.Sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių, kuriuos sumaišykite su lydytu sviestu ir ruduoju cukrumi. Paruoštą masę dėkite į kepimo formą, išlyginkite ir kepkite porkaitėje apie 10 – 15 min. Išimkite ir palikite visiškai atvėsti.
3.Karštame vandenyje ištirpinkite želatiną.
4.Maskarponę išplakite su ruduoju cukrumi bei moliūgų tyre. Supilkite paruoštą želatiną bei cinamoną, muskatą. Išmaišykite.
5.Gautą kremą supilkite ant paruoštų sausainių pagrindo. Dėkite tortą į šaldytuvą ir palikite kelioms valandoms, kas sustingtų.
P.S. Moliūgų tyrę pasigaminti labai paprasta! Supjaustykite moliūgą į kelis didesnius gabalus, išskobkite sėklas ir dėkite į kepimo popieriumi ištiesą kepimo indą. Kepkite 200 – 220 laipsnių orkaitėje, kol moliūgas labai suminkštės. Moliūgo minkštimą sutrinkite iki vientisos masės.