Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2019-04-01

Lengvai pagaminama, puikaus skonio ir šventiška kiaulienos nugarinė Velykų stalui.

                                                               

 Velykos yra pati laukiamiausia mūsų šeimos pavasario šventė, kai visi trumpam sustojame ir pasimėgaujame laiku kartu, kai viskas aplinkui prisipildo džiaugsmingo klegesio ir nenutylančio juoko, o namai pakvimpa kepiniais ir senais gerais patiekalais. Vienas tokių yra dar iš mano močiutės jaunystės laikų – tai patiekalas, kurį iki šiol prisimenu ir aš, prisimenu, nes per kiekvienas Velykas jis išdidžiai stovėdavo ant vaišių stalo jos namuose ir kaskart visi pirmiausia norėdavo jo paragauti. Tai baravykais įdaryta kiaulienos nugarinė. Močiutė jau ne kartą yra rodžiusi mums, kaip ją gamina, tad šiek tiek dar paimprovizavome, šiek tiek pažaidėme su kitokiu garnyru ir pavyko tikrai labai labai skaniai!

 


 Šią savaitę visose LIDL parduotuvėse galima atrasti puikių Deluxe produktų, su kuriais tikrai palengvėja pasiruošimas Velykoms. Netikite? Štai baravykai! Juos naudojau gamindama įdarytą nugarinę – jų nereikia papildomai ruošti, ilgai mirkyti ir vėliau dar apvirti, tiesiog beri tiesiai į keptuvę, palieki kelioms minutėms ten ir viskas, baravykai įdarui jau paruošti. Taip pat garnyrui naudojau Deluxe marinuotas voveraitės, kurios labai pagyvino paprastų sultenių salotų skonį ir suteikė joms pikantiškumo, o Deluxe alyvuogių aliejus su raudonėliais tiek bulvėms, tiek salotoms suteikė ryškų raudonėlių poskonį, kuris tobulai tiko į visą visumą.  

 


INGREDIENTAI:


Kiaulienos nugarinei:


• 1 kg kiaulienos nugarinės;
• Žiupsnis druskos / juodųjų pipirų;
• 300 g šaldytų Deluxe baravykų;
• 250 g gabalėliais pjaustytos šoninės;
• 1 didesnis svogūnas.


Traškioms bulvytėms:


• 500 g bulvių;
• Žiupsnis druskos / juodųjų pipirų;
• Šlakelis Deluxe alyvuogių aliejaus su raudonėliais;
• Ryšulėlis svogūnų laiškų.


Sultenių salotoms su marinuotomis voverainėmis:


• 100 g sultenių;
• 1 – 2 kietai virti kiaušiniai;
• Sauja marinuotų Deluxe voveraičių;
• Sauja vyšninių pomidorų;
• Žiupsnis druskos / juodųjų pipirų;
• Šlakelis Deluxe alyvuogių aliejaus su raudonėliais.

 


KAIP GAMINTI:


1.Kiaulienos nugarinę atsargiai perpjaukite perpus, bet ne iki galo, o taip, kad ji atsiverstų kaip knyga.
2.Lengvai maistiniu plaktuku ją išmuškite, kad jį būtų plonesnė ir sukant lengviau susisuktų.
3.Keptuvėje apkepkite šoninės ir svogūno gabalėlius, vėliau suberkite Deluxe baravykus – jie yra jau paruošti valgymui, tad nereikia skirti daug laiko jų atskiram paruošimui.
4.Įdarą dėkite ant paruoštos nugarinės ir atsargiai susukite mėsą. Mediniais smeigtukais sutvirtinkite ją.
5.Paruoštą nugarinę iš visų pusių lengvai apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
6.Apkeptą nugarinę dėkite į kepimo indą ir 200 laipsnių orkaitėje dar kepkite apie 30 – 40 minučių. Per tą laiką pasiruoškite pagardus.

 


7.Bulves nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir pagardinkite alyvuogių aliejumi su raudonėliu bei prieskoniais. Dėkite kepti į 200 laipsnių orkaitę (kepti galite kartu su mėsa). Kai bulvės lengvai apskrus, suberkite stambiau pjaustytus svogūnų laiškus ir dar kelias minutes baikite kepti.
8.Sultenes nuplaukite, suberkite į indą. Taip pat suberkite perpus perjautus vyšninius pomidorus bei marinuotas Deluxe voveraites. Ant viršaus uždėkite perpus perjautus kiaušinius. Viską pagardinkite prieskoniais ir Deluxe alyvuogių aliejumi su raudonėliais.
9.Iškeptą nugarinę galite dėti į lėkštę vientisą arba supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Ji skani ne tik ką tik ištraukta iš orkaitės, bet ir jau spėjusi gerokai pravėsti.

 

#Lidl #LidlLietuva #sponsored #ad @lidllietuva #LidlPartnerystė

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK