Puikiu Helovino vakaro desertu gali tapti šokoladiniai keksiukai - patys paprasčiausi, lengvai paruošiami, bet tikrai ne per daug saldūs. Ir taip, tokiems keksiukams būtinas akcentas - žaismingi per kelias minutes pagaminami raganų batukai. Iš juodo popieriaus iškirpkite norimo silueto batukus ir juos priklijuokite prie popierinių šiaudelių (ar tiesiog medinių smeigtukų), kuriuos įsmeikite į keksiukus taip, kad būtų aukštyn kojom. Viskas, raganiškam arbatos vakarėliui pasiruošta!
INGREDIENTAI:
• 50 g sviesto;
• 40 g nesaldžios kakavos;
• 2 kiaušiniai;
• 100 g miltų;
• 1 arb. š. kepimo miltelių;
• Keli valg. š. cukraus;
• 100 g juodojo šokolado (kuo daugiau kakavos, tuo geriau);
• Kelių valg. š. pieno;
• Šokoladinių pabarstukų.
KAIP GAMINTI:
1.Dideliame dubenyje elektriniu plakikliu suplakite sviestą, nesaldžią kakavą, kiaušinius, miltus, kepimo miltelius ir cukrų.
2.Į keksiukų kepimo formas (galite dėti tiesiai į popierines keksiukų kepimo forrmeles) dėkite po kelis šaukštus tešlos, tada įdėkite gabalėlį juodojo šokolado ir vėl uždėkite tešlos.
3.Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 – 25 minutes. Atvėsinkite keksiukus.
4.Likusį juodąjį šokoladą ištirpinkite su šlakeliu pieno ir užtepkite ant keksiukų viršaus. Pabarstykite pabarstukais ir papuoškite raganų batukais.
Nuotraukos: Karolinos iš KITOKIA AKIMIRKA