Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-10-30
Nepaprastai skanūs sausainiai, kurie tikrai nepaliks abejingų per Helovino vakarėlį.


Pikantiški, nepaprastai gardūs, traškūs, lengvai pagaminami ir vos iš penkių neįmantrių ingredientų – šie sausainiai tikrai nepaliks abejingų, pažadu! Ypatingą poskonį šiems sausainiams suteikia VILVI “Memel Blue” mėlynojo pelėsio sūris, be kurio sausainiai tiesiog akimirksniu prarastų visą žavesį bei skonį.
INGREDIENTAI:
• 150 g VILVI “Memel Blue” sūrio;
• 100 g sviesto;
• 1 puodelis miltų;
• 3 arb. š. Aguonų;
• Keli arb. š. vyšnių arba figų džemo;
• Kelios cukraus akytės.
KAIP GAMINTI:
1.Į dubenį dedame minkštą sviestą bei mėlynąjį sūrį – ištriname iki vientisos masės.
2.Beriame miltus, aguonų sėklas ir viską gerai išmaišome. Suformuojame iš tešlos rutulį ir paliekame jį šaldytuve valandai kitai.
3.Iš paruoštos tešlos formuojame norimo dydžio sausainius – pirmiausia, suformuojame kamuoliukus, juos lengvai paspaudžiame ir per vidurį pirštu suformuojame duobutę. Paruoštus sausainius kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Paliekame atvėsti.
4.Atvėsus sausainius į duobutes dedame pasirinktą džemą ir cukraus akytę.
Reklama | VILVI