Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2022-10-30

Nepaprastai skanūs sausainiai, kurie tikrai nepaliks abejingų per Helovino vakarėlį. 

                                                                      

 
 Pikantiški, nepaprastai gardūs, traškūs, lengvai pagaminami ir vos iš penkių neįmantrių ingredientų – šie sausainiai tikrai nepaliks abejingų, pažadu! Ypatingą poskonį šiems sausainiams suteikia VILVI “Memel Blue” mėlynojo pelėsio sūris, be kurio sausainiai tiesiog akimirksniu prarastų visą žavesį bei skonį. 
 
 
 
 
 
INGREDIENTAI: 
 
150 g VILVI “Memel Blue” sūrio; 
100 g sviesto; 
1 puodelis miltų; 
3 arb. š. Aguonų; 
Keli arb. š. vyšnių arba figų džemo; 
Kelios cukraus akytės.
 
KAIP GAMINTI: 
 
1.Į dubenį dedame minkštą sviestą bei mėlynąjį sūrį – ištriname iki vientisos masės. 
2.Beriame miltus, aguonų sėklas ir viską gerai išmaišome. Suformuojame iš tešlos rutulį ir paliekame jį šaldytuve valandai kitai. 
3.Iš paruoštos tešlos formuojame norimo dydžio sausainius – pirmiausia, suformuojame kamuoliukus, juos lengvai paspaudžiame ir per vidurį pirštu suformuojame duobutę. Paruoštus sausainius kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Paliekame atvėsti. 
4.Atvėsus sausainius į duobutes dedame pasirinktą džemą ir cukraus akytę.
 
 
Reklama | VILVI 
PRISIJUNGTI SU FACEBOOK