Iš daržovių    Atgal <-

Straipsnis sėkmingai pridėtas!
Paskelbta 2017-10-04

Rodos, apkepas visai paprastas ir tikrai nemandras, bet skonis jo puikus ir išraiškingas.

                                                                   


 Kaskart atėjus rudeniui man nieko nėra jaukiau už vakarus, kai už lango lyja ir yra vėjuota, kai norisi didelio puodelio arbatos su medumi ir šilto pledo, kai mielai vakarienei jungi orkaitę, nes nuo jos ne tik prišyla namai, bet ir pakvimpa gardžiu daržovių apkepu. Apkepu, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka rimtas rimtų daržovių trio - bulvių, cukinijų bei pomidorų. Paprastas, nereiklus, toks, kuriam pakanka vos kelių minučių, o skoniu geba įtikti visai šeimynai. Gardus ir tik ką iškeptas, ir jau visai pravėsęs, tinka net ir kaip sotus maistingas garnyras prie mėgstamų mėsiškų patiekalų.  

 


INGREDIENTAI:


•    2 didesni svogūnai;
•    Gabalėlis sviesto;
•    1 vidutinio dydžio cukinija;
•    2 – 3 didesnės bulvės;
•    2 didesni pomidorai;
•    Alyvuogių aliejus;
•    Žiupsnis druskos, džiovinto čiobrelio, bazilikų;
•    Sauja smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.


KAIP GAMINTI:


1.Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste, kol suminkštės.
2.Kepimo indą ištepkite sviestu ar kitais riabalais. Suberkite paruoštus svogūnus.
3.Cukiniją, pomidorus, nuskustas bulves supjaustykite vidutinio storio griežinėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, čiobreliais, bazilikais ir lengvai išmaišykite.
4.Paruoštas daržoves sluoksniuokite kepimo inde su svogūnais.
5.Daržoves kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 25 - 35 min, kol suminkštės. Kepimo pabaigoje gausiau apibarstykite kietuoju sūriu ir dar kelias minutes apkepkite.
6.Apkepą galite valgyti tiek ką tik ištrauktą iš orkaitės, tiek jau gerokai pravėsusį.

 

 

 

PRISIJUNGTI SU FACEBOOK