Galėčiau gimtadienius švęsti dukart metuose, tikrai! Kai sulauki tiek daug sveikinimų, nuostabių palinkėjimų, šiltų apkabinimų, dovanų ir gėlių, tai tiesiog ne-į-ma-no-ma plačiai nesišypsoti ne tik tą dieną, bet ir visus metus. Gera kartu su draugais juoktis iki ašarų, pakelti šampano taures ir smaližiauti tortu. Arba šokoladiniais saldainiais. O gal tiesiog dailiais pačios keptais keksiukais. Taip. Pagaliau nusprendžiau, kad dar vienais metais paaugus, pats metas į savo virtuvę pasikviesti saldžiuosius kepinius. Man pavyko! Ir visai nebuvo sudėtinga, greičiau paprasta ir lengva. Šie keksiukai tikrai puikaus skonio, nesausi, su rimtu drūtu įdaru ir didele šypsena veide vos tik paragauji :)
INGREDIENTAI:
• 1 kiaušinis;
• 100 g cukraus;
• 150 - 200 g Rududu;
• 100 g grietinės;
• 120 - 130 g miltų;
• 8 - 9 g kepimo miltelių;
• 50 g juodojo šokolado;
• Keli šaukštai pieno;
• Keli šaukštai riešutų sviesto (nepagailėjau).
KAIP GAMINTI:
1.Iki vientisos masės išsukite kiaušinį ir cukrų. Sudėkite apie 100 - 150 g Rududu, kelis šaukštus riešutų sviesto, grietinę, miltus ir kepimo miltelius. Viską išplakite iki vientisos masės.
2.Į keksiukų kepimo formeles įdėkite po popierinę formelę ir į kiekvieną jų dėkite po didelį šaukštą tešlos. Jos neturi būti iki pat formelės kraštų, nes tešla lengvai kyla. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
3.Pasiruoškite įdarą. Karšto vandens vonelėje kartu su pienu ištirpdykite šokoladą, Rududu bei žemės riešutų sviestą.
4.Kai keksiukai bus atvėsę, kiekvieno jų viduriuke padarykite po nedideles skylutes, į kurias įkrėskite įdarą.
5.Šiuos keksiukus galite puošti kremo kepurėlėmis, šokoladu ar tiesiog linksmais pabarstukais.
Kodėl nutariau kepti šiuos keksiukus? Nes juos teko ragauti Debesų rengiamame Keksiukų kioskelyje ir likau taip sužavėta, kad tiesiog negalėjau atsispirti nepabandyti jų išsikepti ir pati savo virtuvėje. Šių keksiukų idėja yra iš tinklaraščio "Du mėnuliai", tik kaip visada šiek tiek pakoregavau pagal save :)