Keptais bananais jau tikrai nieko nenustebinsiu, bet man vis tiek tai vienas skaniausių desertų – lengvai pagaminamas, visai neįnoringas ir mėgstamas visos šeimos. Tokie bananai gali būti net puikus tingių ir lėtų savaitgalio pusryčių pasirinkimas – juos skanu valgyti ne tik su natūraliu jogurtu ar riešutu sviestu, bet ir gardinti avižinę košę ar traškius sumuštinius su šokoladiniu kremu.
INGREDIENTAI:
• 2 bananai;
• Šlakelis citrinos sulčių;
• Žiupsnis cinamono;
• Keli arb. š. riešutų sviesto;
• Natūralus jogurtas;
• Mėgstami riešutai.
KAIP GAMINTI:
1. Bananus nuplaukite ir perpjaukite perpus.
2. Pagardinkite citrinos sultimis ir cinamonu.
3. Paruoštus bananus dėkite į kepimo popieriumi išklotą indą ir kepkite 180 – 200 laipsnių orkaitėje apie 10 – 15 minučių.
4. Dar karštus bananus patiekite su jogurtu, riešutų sviestu, pagardinkite mėgstamais riešutais, kokoso drožlėmis.